En million turister i Vilnius

TURISME: Den litauiske hovedstad, Vilnius, oplever fin vækst i antallet af turister. I år rundede byen en million turister en uge tidligere end i 2016.

Den baltiske hovedstad nåede den 14. december op på en million turister i indeværende år, og det var syv dage før milepælen sidste år.

”Vi er glade for, at vi kan tage imod turist nummer en million tidligere end sidste år. Vores prognoser viser, at over 1,2 millioner turister vil besøge Vilnius i 2017, hvilket er cirka fire procent mere end sidste år. Næste år vil nye, store hoteller og et nyt museum åbne dørene i Vilnius, og markedsføringen vil blive forbedret. Derfor forventer vi endnu hurtigere vækst i antallet af turister,” siger Inga Romanovskienė, der er direktør i Go Vilnius.

Tre nye hoteller
Vilnius laver nye, spændende tiltag i 2018. Tre nye hoteller, Courtyard by Marriot Vilnius City Centre, Ibis Vilnius Centre og Hotel Pacai, åbner alle i det nye år, og til efteråret åbner byens nye moderne kunstmuseum ’Mo Museum’.

Den litauiske hovedstad vil desuden styrke den internationale konkurrenceevne via en turistskat fra juli 2018, hvor der indledes en indsamlingskampagne. De indsamlede penge skal herefter blandt andet bruges til at øge den globale bevidsthed om byen.

‘Det var helt uventet’
Turisten, der blev besøgende nummer en million, ankom til Vilnius fra Frankfurt onsdag klokken 14.10 i sidste uge. Den heldige hedder Christian Veske, er bosat i Tyskland, men er fra Estland. Han havde taget sin kone og datter med på en uges ferie i Vilnius.

”Det var helt uventet for mig, fordi jeg aldrig har vundet noget lotteri i mit liv. Det er vidunderligt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage til Vilnius med min familie,” siger Christian Veske.

Det var familiens første besøg i Vilnius, og den blev budt fint velkommen i lufthavnen. Go Vilnius overrakte en præmie, der består af en weekendtur til Vilnius med ophold på Kempinski Hotel Cathedral i centrum af den gamle bydel.

Vilnius havde i 2017 en vækst i antallet af turister på syv og fem procent i henholdsvis første og andet kvartal i forhold til året før. I tredje kvartal var der en nedgang på to procent grundet arbejde på landingsbanen hen over sommeren.

 

Relaterede artikler:

Ryanair åbner base i Vilnius

Ny Billundrute til Vilnius

AirBaltic vækst i Litauen og Estland