Kombardo Expressen ombord på Molslinjen. PR-foto fra Molslinjen.

Molslinjen afviser buskrig med konkurrent

Molslinjen, der blandt andet har busruterne Kombardo Expressen mellem Aarhus og København, er ifølge avis blevet meldt til Konkurrencestyrelsen.

”Det har jeg ingen kommentarer til,” siger PR- og kommunikationschef for Molslinjen, Jesper Maack, til STANDBY.dk

Ifølge avisen Århus Stiftstidende er Molslinjen med Kombardo Expressen blevet meldt til Konkurrencestyrelsen af konkurrenten på busruten mellem Aarhus og København, den tyske busgigant Flixbus.

En medvirkende årsag skulle være, at Flixbus mener det skal betale for meget, hvis det vil have sine busser med Molslinjens færger mellem Aarhus og Sjællands Odde– en strækning Kombardo Expressen bruger.

Kombardo Expressen har tre primære buslinjer i Danmark, fra Aalborg via Aarhus til København, fra Aarhus til hovedstaden samt den nyeste fra Rønne på Bornholm til København. Sidstnævnte rute startede samtidig med at Molslinjen fra starten af denne måned også overtog færgesejladsen fra Ystad i Sverige, Sassnitz i Tyskland og Rønne syd for København til Bornholm.

Alene på strækningen mellem Aalborg/Aarhus til København har Kombardo Expressen ”et par hundredetusinde passagerer” om året, oplyser Jesper Maack.

Men Molslinjens PR- og kommunikationschef ønsker ikke at kommentere yderligere på artiklen fra Århus Stiftstidende – men gør det klart, at Molslinjen ikke er enig i alle dele af artiklen, som han heller ikke har ønsket at udtale sig i.

Buskrig
Århus Stiftstidende skriver blandt andet, ”buskrigen på ruten Aarhus-København er gået ind i en ny fase.”

Avisen henviser til meget billige billetter på ned til blot 49 kroner på nogle af Kombardo Expressens tidlige morgenafgange fra Aarhus til København. ”De senere år er prisen for at rejse mellem Aarhus og København med offentlige transportmidler bare faldet og faldet. Nu sættes der ny rekord,” konstaterer avisen og tilføjer:

”At priserne har fået et ekstra nøk nedad kan skyldes, at konkurrencen mellem Kombardo Expressen og Flixbus er blevet intensiveret på det seneste… Samarbejdsklimaet mellem de to konkurrenter er ikke det bedste. Flixbus mistænker ifølge Århus Stiftstidendes oplysninger Kombardo Expressen for at skrue prisen op, når busserne fra Flixbus skal med færgen.”

Relaterede artikler:

Konkurrence på bustrafik mellem København og Bornholm

‘Hvis man ikke kan leve af vore priser til Bornholm, har vi regnet forkert’

Molslinjen klar til Bornholm