Monarch Airlines lukker

Den britiske regering skal sikre hjemtransport af omkring 110.000 briter i udlandet, efter Monarch blev tvunget til at aflyse alle bookinger efter de britiske luftfartsmyndigheder CAA afviste at forny driftslicensen.

Hermed bliver Monarch det hidtil største britiske flyselskab, som sættes under administration. CAA har skaffet en flåde på 30 fly, der skal hente efterladte Monarch-kunder hjem fra godt 30 lufthavne uden omkostninger for passagererne.

Transportminister Chris Grayling: “Det er en ødelæggende situation for de briter, der er på ferie i udlandet, og vores første prioritet er at hjælpe dem tilbage til UK så problemfrit som muligt”.

Revisionskoncernen KPMG er udpeget til at stå for administrationen af Monarch Airlines og Monarch Travel Group.

Alle flyvninger med Monarch Airlines fra Storbritannien og alle fremtidige feriebookninger med Monarch Travel Group er aflyst med øjeblikkelig effekt.

Ifølge administratorerne er det stigende omkostninger og øgede konkurrencebetingelser på de europæiske kortruter, der har bidraget til Monarch Groups voldsomt stigende driftsunderskud. Det førte til koncernens insolvens og øjeblikkelige driftsstop mandag morgen.