Monarch reddet i sidste øjeblik

monarchBritiske Monarch Airlines har modtaget det største kapitalindskud i selskabets 48-årige historie kort inden den forlængede frist for fornyelse af selskabets ATOL licens udløb.

Selskabet har fået en investering på 165 millioner pund – 1,4 milliarder kroner – fra sin største aktionær, Greybull Capital.

Med baggrund i den store investering har Monarch kunnet forny sin licens og fået et grundlag for sin fremtidige udvikling, skriver flyselskabet.

I oktober 2014 afgav Monarch en ordre på 30 Boeing 737 MAX-8 med optioner på yderligere 15 fly. Det første fly skal leveres i 2018. På grund af betydelige økonomiske vanskeligheder, var der opstået usikkerhed om selskabets evne til at overleve.

Andrew Swaffield, CEO for Monarch Group: “Det er takket være en ekstraordinær indsats hos alle parter de seneste uge og måneder, at vi nu har sikret os den store investering. Jeg vil gerne takke luftfartsmyndighederne, aktionærer, partnere, loyale kunder og personalet i Monarch for deres hjælp til, at vi er lykkedes med det positive resultat”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.