Norwegian er igen begyndt at sejle i Middelhavet. Til at begynde med sejler Norwegian Jade krydstogter på én uge, hvor blandt andet Santorini, billedet, besøges. Pressefoto: Norwegian Cruise Line.

Norwegian Cruise Line klar til comeback

Krydstogtskibet Norwegian Jade skrev forleden lidt historie hos rederiet – dels som første skib, der modtog gæster efter 500 dage, dels som NCL’s første skib med hjemmehavn i Athen.

Frem til november vil Norwegian Jades sejle krydstogter i de græske farvande med besøg til forskellige destinationer. Gæsterne kommer blandt andet fordi Kreta, Mykonos, Rhodos og Santorini.

Norwegian Jade vil sejle krydstogter af én uges varighed med rundture til græske øer og start og slut i Athens havneby, Piræus. Norwegian Jade har med normal kapacitet plads til 2.400 passagerer, 3.500 hvis alle sovepladser er i brug, og en besætning på lige over 1.000.

Norwegian Cruise Line, der foreløbig har 17 krydstogtskibe, er største del af krydstogtkoncernen Norwegian Cruise Line Holdings med i alt 26 skibe. Udover selve NCL tæller den også varemærkerne Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises.

Harry Sommer, koncernchef for Norwegian Cruise Line, siger i en pressemeddelelse: “Vi er glade for at gå i gang med vores ”Great Cruise Comeback” med en helt ny rejseplan og midlertidig hjemmehavn for Norwegian Jade.”

Flere Norwegian-skibe klar til at sejle igen
Som alle andre krydstogtrederier har også Norwegian været hårdt ramt af den kinesiske coronavirus. NCL’s indsættelse af Norwegian Jade i Athen er en del af en strategi for at øge NCL’s tilstedeværelse i Europa.

Til 2023 planlægger rederiet at indsætte ni skibe i Europa: Dawn, Epic, Escape, Getaway, Gem, Jade og Star, alle med fornavnet Norwegian.

Men allerede fra 7. august vil Norwegian Encore, ifølge pressemeddelelsen, være rederiets første skib, der igen begynder at sejle ud af USA, når hun debuterer i Seattle for sin første sæson af Alaska-krydstogter.

Krav om færdigvaccinering
Mens coronakrisen stadig er en realitet, har krydstogtrederier som Norwegian ekstra tæt samarbejde med sundhedsmyndigheder i de lande, skibene besøger. Dette samarbejde styres også via rederiets Sail Safe-sundheds- og sikkerhedsprogram, som indbefatter at alle besætninger og gæster inden 31. oktober skal være fuldt vaccinerede for at kunne rejse, hedder det i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

NCL bringer nyt krydstogtskib til Skandinavien

Krydstogtgigant venter bare på grønt lys

Krydstogtrederi bruger milliarder på nye luksusskibe