Arkivfoto fra et bryllup i italienske Assisi i øjeblikket, hvor brudeparret får en kæmpe omgang konfetti over sig. Foto: Henrik Baumgarten.

Nu kan man også blive gift i Las Vegas’ lufthavn

Las Vegas’ lufthavn har i fem dage fra 2. juledag til nytårsaftensdag givet tilladelse til at et bryllupsfirma må åbne et popup-kapel i Harry Reid Airport. Der kommer en særlig bryllupsdato.

Las Vegas i delstaten Nevada er blandt andet kendt for at være en stor spilleby med masser af kasinoer, store kongresser og at man i bryllupskapeller kan blive gift med kort varsel med blandt andet ”Elvis” som vidne.

Nu har myndighederne i Clark County, hvor Las Vegas ligger, gjort det muligt at blive gift i selve lufthavnen, et bryllupsfirma har fået tilladelse til at åbne en popup-afdeling i lufthavnen mellem 26. og 31. december.

Det skyldes blandt andet, skriver Travel Weekly, at bryllupsdatoen den 31. december 2023 bliver til at huske, også for brudgommen: 12/31/23 eller: 1-2-3-1-2-3.

Popup-bureauet vil klare bryllupper fra klokken otte morgen til klokken 17 om eftermiddagen – det vil være i bagageområdet i Terminal 1. Her kan ægtepar blive gift og få de nødvendige papirer. En bryllupslicens koster fra 102 dollars, små 700 kroner. Der kan naturligvis betales med kreditkort, oplyses det. Brudepar kan booke tid online – de skal blandt andet huske at medbringe gyldig ID.

4.500 blev gift samme dag
Det er femte gang, at Clark County har givet tilladelse til at brudepar kan blive gift i lufthavnen, der indtil udgangen af 2021 hed McCarran.

Andre store bryllupsdatoer i også Las Vegas har tidligere været den 7. juli 2007, på grund af syvtallerne, der for nogle er et lykketal. Denne dato blev 4.500 brudepar gift, alene i Las Vegas.

Marie Goya, ansvarlig for bryllupslicenser i Clark County, siger: ”Vi stræber efter at gøre processen omkring bryllupper så nem som mulig. At vi nu gør det muligt at blive gift i lufthavnen, gør, at brylluppet kan klares i lufthavnen, så de besøgende brudepar har mere tid til at opleve selve Las Vegas og nyde for eksempel nytårsaften. Nytårsaften er en af de mest populære bryllupsdatoer – og datoen i år gør den endnu mere speciel med tallene 1-2-3-1-2-3.”

Brudepar behøver ikke blive gift i selve lufthavnen. Bryllupsfirmaets hovedkontor i downtown Las Vegas vil fortsat ekspedere brudepar fra otte morgen til midnat – alle ugens dage, også på helligdage. Der er i snit 80.000 årlige bryllupper i Clark County.

Selve Las Vegas havde sidste år 38,8 millioner turister, cirka 90 procent af Las Vegas’ turister er fra USA.

 

Relaterede artikler:

Punk Rock-museum etablerer bryllupskapel

Bryllupsturisme stigende milliardforretning i Italien

Las Vegas-lufthavn skal være større