Airbus A320 fra Pegasus Airlines. (Foto: Markus Eigenheer | CC 2.0)

Ny flyrute øger tilgængelighed til Ras Al Khaimah

Fra efteråret bliver det muligt for skandinaviske rejsende via Istanbul at flyve direkte til Ras Al Khaimah, der i dag blot betjenes af tre ruteflyselskaber.

Et af de syv emirater, der tilsammen udgør De Forenede Arabiske Emirater er Ras Al Khaimah, der ligger i den nordlige del af Emiraterne direkte ud til Hormuzstrædet.

En stigende antal skandinaviske turister besøger hvert år Ras Al Khaimah ved at flyve direkte til Dubai International Airport, der er verdens tredjestørste med 89,1 millioner passagerer i 2018. Ras Al Khaimah råder selv over en lille lufthavn, hvor der i dag kun betjenes af tre flyselskaber på rutebasis, henholdsvis Air Arabia, Air India Express og Luxair.

Fra efteråret bliver det imidlertid muligt at flyve direkte ind til Ras Al Khaimah med det tyrkiske flyselskab Pegasus Airlines, der også flyver til København, Stockholm og Oslo. Dermed skabes der en transferforbindelse fra Skandinavien og direkte til lufthavnen i det 1.684 kvadratkilometer store emirat (på størrelse med Lolland og Falster, red.).

To gange om ugen
Pegasus Airlines vil fra den 30. oktober flyve to gange om ugen fra Istanbul-Sabiha Gökçen til Ras Al Khaimah. Der flyves på onsdage og lørdage kl. 21.50 fra Istanbul og med ankomst den efterfølgende dag kl. 03.20 lokal tid. Returflyvningerne finder sted på torsdage og søndage kl. 04.05, hvorefter Airbus A320-flyet ankommer kl. 07.55 i det store Pegasus-hub i Sabiha Gökçen-lufthavnen.

På udrejsen betyder det, at der er god forbindelse fra København kl. 14.55 med PC1074, der ankommer i Istanbul kl. 20.20. Med en time og 40 minutters forbindelsestid passer denne afgang perfekt som transfermulighed. På returrejsen vil der dog være lidt længere rejsetid, da flyet til København afgår henholdsvis kl. 08.35 og 12.50. Førstnævnte vil ikke være realistisk at nå, da der skal være minimum en times forbindelsestid for at sikre, at bagagen kan komme med over til forbindelsesflyet. Med næste afgang vil der være næsten fem timers ventetid.

Kombination med Dubai
Hertil skal der dog nævnes, at rejsende til Ras Al Khaimah ved at rejse direkte kan spare den 45-60 minutter lange bustransport til og fra Dubai International Airport.

Der vil naturligvis også være mulighed for at rejse direkte ud til Ras Al Khaimah og hjem fra Dubai, hvilket givetvis er en naturlig kombination, hvis man skal på turistbesøg i området. Her afgår Boeing 737-flyet fra Dubai kl. 05.20 med ankomst i Istanbul-Sabiah Gökçen kl. 09.30. Herefter vil der være en ventetid på tre timer og 20 minutter, inden flyet går videre til København.

 

Relaterede artikler:

Emirater klar med skandinavisk roadshow

Ørkenemirat får repræsentation i Norden

Emirat øger synlighed i Europa