Det første luksuskrydstogtskib fra The Ritz-Carlton Yacht Collection er Evrima med plads til 298 passagerer. PR-illustration.

Ny spiller på markedet for ultra deluxe-krydstogter

Til en pris på 2,1 milliarder kroner er det første af tre mindst femstjernede krydstogtskibe begyndt at sejle under varemærket Ritz-Carlton Yacht Collection. Prisen er cirka 1.000 dollars om dagen.

Evrima, det græske ord for ”opdagelse,” har plads til 298 passagerer med to i hver af de 149 kahytter og suiter, de største er i to etager. Hertil kommer en besætning på det 190 meter lange maltesisk-registrerede skib på 246.

The Ritz-Carlton Yacht Collection har navnet fra hotelkoncernen Marriotts luksusvaremærke Ritz-Carlton, der er foreløbig over 100 Ritz-Carlton hoteller i 34 lande verden over, oplyser Marriott i en pressemeddelelse. Varemærket The Ritz-Carlton Yacht Collection ejes af Marriott International via datterselskabet The Ritz-Carlton Hotel Company.

Evrima er netop, forsinket på grund af coronakrisen, begyndt sine første krydstogter på fra én uge til ti dage i det vestlige Middelhav mellem blandt andet Barcelona og Nice. Skibet skal også sejle i andre dele af Middelhavet. Om vinteren rykkes det til Caribien.

Prisen for et krydstogt med Evrima starter ved omkring 1.000 dollars om dagen. Dress code er “Yacht Casual” og børn skal være mindst fire år.

”The Ritz-Carlton Yacht Collection vil revolutionere luksuskrydstogtbranchen,” siger Douglas Prothero, koncernchef for og initiativtager til The Ritz-Carlton Yacht Collection, i pressemeddelelse. Skibet har blandt andet butler-service og 24 timers roomservice.

Tre sejlende ultra deluxe-konkurrenter
Tre sejlende varemærker regnes i dag som de førende inden for ultra deluxe-krydstogter.

Det er, nævnt alfabetisk, Seabourn Cruise Line, ejet af verdens største krydstogtkoncern, Carnival Corporation, Silversea (ejet af Royal Caribbean Group) og Regent Seven Seas Cruises (ejet af Norwegian Cruise Line Holding).

Evrima-skibet vil udover en række spisemuligheder, herunder menuer skabt af Michelin-kokke, tilbyde sine passagerer spa-muligheder, sauna og dampbad, fitness og masser af muligheder for vandsport, når skibet ligger for anker samt meget andet.

Mindst to, større skibe på vej
Evrima og The Ritz-Carlton Yacht Collection får i 2024 og 2025 to større søsterskibe, Ilma i 2024 og Luminara året efter.

Begge er større end Evrima – 215 meter lange mod Evrimas 190 meter, og med et ekstra passagerdæk – idet de efter de nuværende planer tager 456 passagerer med to gæster i hver af de 228 kahytter og suiter mod Evrimas 298 passagerer.

Ilma får blandt andet fem restauranter og seks barer. Skibene har ikke et egentligt teater, show lounge, eller kasino. Til gengæld er der blandt andet helikopterplatforrm.

 

Relaterede artikler:

Eksklusivt rejsebureau fejrede 25-års jubilæum

Albatros Travel taber millioner på aflyste krydstogter

Nyt luksus-krydstogtskib bliver forsinket