Tanja Ibsen Nørskov, salgs- og marketingdirektør hos Brøchner Hotels, taler ved hotelkædens nytårskur torsdag i København. Foto: Preben Pathuel.

Nyt hotel åbner i København

På mandag åbner det første af flere nye hoteller i København i år når boutiquekæden Brøchner slår dørene op til sit sjette og hidtil største hotel. Torsdag var der nytårskur på kædens mindste hotel.

Med 200.000 gæster på sine foreløbig fem hoteller havde Brøchner Hotels, en af Københavns største kæder af boutiquehoteller, i 2018 et af sine bedste år – blandt andet med en gennemsnitlig belægningsprocent på 87.

Klik for stort format. Salgs- og marketingdirektør hos Brøchner Hotels, Tanja Ibsen Nørskov, ved nytårskuren på Herman K, Brøchner-kædens mindste hotel, hvor 31-årige Pardis Kaskin er general manager. Foto: Preben Pathuel.

Det fortalte kædens salgs- og marketingdirektør, Tanja Ibsen Nørskov, til STANDBY.dk, da hun torsdag var vært ved Brøchner Hotels nytårskur for cirka 120 indbudte gæster fra blandt andet firmakunder samt incoming- og erhvervsrejsebureauer samt andre samarbejdspartnere.

Nytårskuren blev holdt på kædens mindste hotel, Herman K, der åbnede sidste sommer med blot 31 værelser og suiter i en bygning tæt på Strøget og overfor Magasin. Herman K er ifølge Brøchner Hotels et femstjernet hotel på grund af dets høje servicekoncept.

Normalt er administrerende direktør for Brøchner Hotels, Karim Nielsen, vært ved sammenkomster i Brøchner-kæden – men han og Tanja Nørskov fik for nylig parrets første barn, så han var hjemme som babysitter.

I sin tale til gæsterne sagde Tanja Ibsen Nørskov, at allerede på mandag, den 14. januar, åbner Brøchner sit næste og hidtil største med 155 værelser, Hotel Ottilia i Carlsberg Byen. Det er et 4+ stjernet med også restaurant, barer, spa, konferencefaciliteter og tagterrasse.

Med Ottilia kommer Brøchner Hotels op på i alt 555 værelser på sine seks boutiquehoteller, de øvrige er udover Herman K også Hotel SP34, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria.

2019 bliver også året hvor Brøchner Hotels for første gang åbner udenfor København i form af et boutique hostel i det gamle hovedbibliotek i Aarhus med 520 senge på 120 værelser.

Selve Brøchner Hotels ejes af Søren Brøchner-Mortensen, der har titel af Director of Business Development. Hans søster, Kirsten Brøchner-Mortensen, er ejer af og administrerende direktør for de to boutiquehoteller i københavnske Arthur Hotels, de 4-stjernede Hotel Kong Arthur og Ibsens Hotel.

Flere nye hoteller i år
Udover Hotel Ottilia kommer der yderligere i år fire hotelåbninger i København.

Størst bliver CabInn Dybbølsbro, tæt på shoppingcenteret Fisketorvet; lavprishotellet fra den danske CabInn-kæde åbner med 1.203 værelser som Danmarks største hotel.

Det næststørste hotel til at åbne i 2019 bliver det tredje Wakeup-hotel i hovedstadens største hotelkæde, Arp-Hansen – Wakeup III i København overfor Copenhagen Marriott vil tilbyde 585 værelser. Det åbnede delvist i oktober sidste år, men indenfor de kommende måneder er alle værelser i brug.

Flere år forsinket får København ligeledes i år sit første Moxy Hotel; bag Moxy står Marriott og IKEA, hotellet med 226 værelser ligger i Sydhavnen.

Ligeledes i år åbner boutiquekæden Guldsmeden Hotels sit sjette hotel i København – det er på Islands Brygge med 214 værelser.

Blandt hotellerne i København, der i år står for udvidelser, er Copenhagen Go Hotel tæt på Københavns Lufthavn, der får yderligere 99 værelser, mens Falkoner-hotellet på Frederiksberg genåbner som et Scandic-hotel med 332 værelser – før var der 166.

Relaterede artikler:

31-årig ny i spidsen for 5-stjernet hotel

Direktørrokade på hotelkæde

Kendt københavnerhotel bliver større