Tog fra SJ i Norge. (Foto: SJ | PR)

Nyt togstop skal trække svenske skiløbere til Norge

Stationen i norske Kvitfjell er blevet tilføjet til listen over destinationer, som SJs toge gør holdt ved. Jernbaneselskabet håber, at det vil være tillokkende for skisportsentusiaster fra Sverige.

På denne tid af året er der ofte godt gang i pisterne på skisportsområderne i blandt andet Skandinavien, når vejret tillader det. Det er også tilfældet i Kvitfjell, der omfatter 23 pister i forskellige sværhedsgrader og betragtes som en af de attraktive destinationer i Norge.

De seneste år har det dog været vanskeligt at tage toget til området, da stationen i byen har været under renovation siden 2019. Men den 11. januar i år blev den igen taget i brug, og det har SJ, der er den svenske pendant til DSB, valgt at benytte sig af.

I tillæg til det svenske rutenetværk driver selskabet også en række banestrækninger i Norge, og som følge af genåbningen af stationen i skisportsområdet har det svenske jernbaneselskab truffet beslutning om, at togene, der kører mellem hovedstaden Oslo og Trondhjem, fremover vil stoppe i Kvitfjell, som blandt andet har været benyttet til afviklingen af discipliner ved vinter OL i 1994.

Fokuserer på skiløbere fra Sverige
Skisportsområdet er anlagt sådan, at det appellerer til flere forskellige slags skisportsentusiaster. Det er særligt kendt for at været hjemsted for nogle af de stejleste pister i Norge, men derudover er der også familieområder, parker samt muligheden for at køre offpiste.

Kvitfjell vil blive betjent med seks afgange i døgnet fra Oslo, hvorfra turen til området tager fra to timer og 40 minutter til tre timer og 12 minutter afhængigt af, hvornår på dagen eller aftenen, man vil af sted.

SJ oplyser, at jernbaneselskabet håber, at afgangene vil være attraktive for blandt andet svenske skiløbere, der er bosat i Stockholm og området Mälardalen, som er den uofficielle betegnelse for en større region omkring Sveriges hovedstad, og at disse kunder vil kunne lokkes til at tage jernbanen til Oslo og videre til det norske skisportsområde.

Kan også benyttes ved dagsture
Ifølge SJ har selskabet haft gode erfaringer med togdriften til Åre, der er svensk skisportssted, og derfor søger man nu at kapitalisere på denne interesse ved at tilføje stoppet i Kvitfjell. Det fortæller Martin Drakenberg, der er chef for SJs trafik til Oslo.

”SJs tog til Åre er populære og helt bookede i en stor del af året. Derfor mener vi, at muligheden for at tage til Kvitfjell vil være interessant for dem, der gerne vil prøve at tage toget til et måske nyt og i hvert fald interessant skisportsområde.”

Det oplyses desuden fra SJ, at et antal skiløbere har benyttet toget til at tage dagsture til Kvitfjell siden, at stationen åbnede igen. Typisk ankommer de om morgenen, er på pisterne i løbet af dagen og tager toget tilbage til eksempelvis Oslo, når dagens skiløb er overstået.


Relaterede artikler:

Hilsen fra nattoget mellem Stockholm og København

Genoptager togtrafikken mellem Stockholm og Oslo

SJ køber Sveriges hidtil hurtigste højhastighedstog