Øresundsbron satte nye rekorder i juli i år. Arkivpressefoto: Drago Prvulovic.

Øresundsbroen fortsætter rekordsommer

Aldrig før har så mange køretøjer krydset Øresundsbron på et døgn, en weekend, en uge og en måned som sidste måned. Næsten én million køretøjer brugte broen mellem Danmark og Sverige.

”Den svage svenske krone bidrager sandsynligvis til den øgede trafik blandt danskerne. Men et generelt opsving i bilferier og lokale oplevelser kan også bidrage til øget interesse på begge sider af broen. Den svenske fritidstrafik er mindre påvirket af valutaforskellen i ferieperioderne.”

Det siger Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbron, i en pressemeddelelse. Baggrunden er trafiktallene for sidste måned, juli.

I pressemeddelelsen skriver Øresundsbron, at den daglige, weekend- og ugentlige trafikrekord på broen mellem København og Malmø blev først slået i uge 28. Men det varede kun en uge, før der blev sat nye rekorder.

I den sidste uge af juli blev weekend- og ugerekorden slået for tredje gang. Med i alt 923.496 køretøjer i juli var det også den bedste måned, siden broen åbnede tilbage i 2000. Sidste måneds rekord slog dermed den hidtidige månedsrekord fra juli 2019 med 65.921 passager.

Flest danskere kørte over broen
Hver dag i juli foretog danske fritidskunder i gennemsnit omkring 5.800 passager med rabataftalen ØresundGO. Svenske fritidskunder havde i gennemsnit omkring 4.660 passager om dagen.

Trafikrekorden på en enkelt dag blev sat den 22. juli med 35.513 passager. Den nye weekendrekord kom i sidste weekend af juli, lørdag-søndag den 29.-30. juli med 67.118 kørsler over broen – og den nye ugerekord kom i Uge 30 med 220.117 passager, oplyses det.

Flere rekorder i juli
I midten af sidste måned meldte Øresundsbron også om rekorder. I uge 28, 10-17. juli, blev der kørt 212.197 ture over Øresundsbron, det højeste antal på en uge nogensinde, skrev Øresundsbroen i en pressemeddelelse.

Og weekendrekorden blev slået lørdag og søndag den 15. og 16. juli med 66.818 ture over broen, mens døgnrekorden blev slået lørdag den 15. juli med 35.165 ture over Øresundsbron på et enkelt døgn.

Berit Vestergaard, salg- og marketingdirektør for Øresundsbron, sagde i pressemeddelelsen:

”Vi slog trafikrekord tre gange sidste sommer, og vi gør det allerede igen i år. Danskerne rejser som aldrig før, og det bidrager til rekorden. Den lave svenske kronekurs gør det endnu mere attraktivt at tage en tur til Sverige – og selvom den svenske kronekurs er lav, ser vi, at svenskernes fritidstrafik også stiger om sommeren. Det tyder på, at kronekursen har mindre betydning i ferieperioden.”

 

Relaterede artikler:

Nye rekorder på Øresund – og flere sejlende svenskere

Sverige forventer sommer-turistboom

Øresundsbron hæver og sænker priserne