Medlemmerne af Cruise Lines International Association er i år klar med 18 nye oceangående krydstogtskibe, blandt andet dette fra Norwegian Cruise Line: Norwegian Encore. Pressefoto: NCL.

Over 30 millioner på krydstogt i år

Krydstogtrederierne forventer i år for første gang at passere 30 millioner passagerer, en stigning fra 28,2 millioner sidste år. Kina overhaler i år Tyskland som næststørste krydstogtmarked.

Mens der for blot ti år siden var 17,8 millioner krydstogtpassagerer på verdensplan, viser prognoser fra Cruise Lines International Association (CLIA), at tallet i år for første gange kommer over 30 millioner.

Det viser CLIA’s netop offentliggjorte analyse ”2019 Cruise Trends & Industry Outlook.”

CLIA er verdens største brancheorganisation for krydstogtrederier, såvel de havgående som krydstogtrederier på floder. De 30 millioner forventede krydstogtpassagerer i år er udelukkende på havgående krydstogtskibe – ikke på flodkrydstogter.

I alt har CLIA over 50 medlemmer blandt krydstogtrederier med 272 oceangående skibe, der samlet udbyder over 95 procent af verdens samlede krydstogtkapacitet. CLIA har omkring 250 primære partnere, fra krydstogthavne og destinationer til leverandører på en lang række områder.

Kina overhaler Tyskland
CLIA’s 2019-analyse viser blandt andet også, at Caribien naturligvis fastholder sin førsteplads som verdens største krydstogtmarked med 34,4 procent af den udbudte kapacitet blandt organisationens medlemmer.

Næststørste område er Middelhavet med 17,3 procent af kapaciteten i år, mens resten af Europa – uden Middelhavet – på tredjepladsen har 11,1 procent af den udbudte krydstogtkapacitet i år, herunder til blandt andet Københavns Havn.

Af de forventede mindst 30 millioner krydstogtpassagerer på verdensplan i år kommer mere end hver tredje fra USA, verdens største krydstogtmarked. 11,9 millioner amerikanere forventes i år at tage på krydstogt.

Det nye i opgørelsen over nationaliteter i år er, at Kina vil overhale Tyskland som næststørste leverandør af krydstogtgæster. Der forventes nemlig 2,4 millioner krydstogtgæster fra Kina mod 2,1 fra Tyskland. På fjerdepladsen kom briterne med 1,9 millioner krydstogtpassagerer, mens der forventes 1,3 fra Australien.

Herefter følger på Top 10 over verdens største krydstogtnationer Canada, Italien, Spanien, Frankrig og Brasilien.

Til sammenligning sælges der cirka 40.000 årlige krydstogter til danskerne.

Relaterede artikler:

Største år for nye krydstogtskibe

Rejsebureauer skal passe på krydstogternes faldgruber

Krydstogtrederi ser stort potentiale i Danmark

En dansk krydstogtturist er 51 år