Overskud for LOT efter ni måneder

lot b787LOT Polish Airlines øger fortsat sit overskud. Cash flow ved udgangen af september er så godt, at LOT ved udgangen af oktober ikke behøver yderligere offentlig støtte.

Flyselskabet fortsætter med at leve op til det forventede årsresultat, som lyder på 70 millioner zloty – 125 millioner kroner.

“Ved udgangen af august nåede resultatet sorte tal på bundlinjen efter flere års underskud på flytrafikken.   September var en god måned med overskud som forudset i budgettet og har nu over 20 millioner zloty i akkumuleret overskud for 2014”, siger Sebastian Mikosz, CEO LOT Polish Airlines.

Ifølge omstruktureringsplanen skulle LOT have modtaget 381 millioner zloty i august sidste år, men i 2013 forbedrede selskabet resultatet og endte med et underskud på 4 millioner zloty, hvilket var 138 millioner bedre end budgetteret

2013 var første år af mange, hvor LOT kom ud med et overskud. Det beløb sig til 26 millioner zloty.

2014 er selskabets første hele Dreamliner-år. Siden årets begyndelse flyves alle langdistanceruter med de populære og driftsøkonomiske fly. I dag råder LOT over seks Dreamliners, som ud over rutedriften udlejes til andre flyselskaber og i vintermånederne benyttes til chartertrafik for polske rejsearrangører.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.