Madeira er en populær destination for blandt andet danske turister. Her er det fra Camara de Lobos tæt på hovedbyen Funchal. Foto: Francisco Correia for Turismo Madeira.

Portugal har webinarer for rejsebranchen

”Vi var ikke klar over, at der ville være så stor interesse,” siger Portugals turistchef i Norden efter Portugals Turistbureau indbød nordiske rejsebureauagenter til syv webinarer i næste måned.

De portugisiske atlanterhavsøer Madeira, Porto Santo og Azorerne kan meget vel blive nogle af de første regioner til at få grønt lys, når Udenrigsministeriet fra næste måned begynder at lancere de længe efterlyste regionale rejsevejledninger.

Her er øerne Madeira, Porto Santo og Azorerne mulige kandidater med lavere smittetal end på selve det portugisiske fastland.

For at give opdatering om status for det populære rejseland, har Portugals Turistbureau i Norden indbudt rejsebureauagenter til syv webseminarer næste måned. Hvert webinar har fokus på én af de syv portugisiske regioner, hovedstaden Lissabon, Azorerne, Alentejo, Centro de Portugal, Madeira, Porto og det øvrige nordlige Portugal samt Algarve. De enkelte regioner har hver især ansvaret for markedsføringen af deres region

Webinarerne, der er korte præsentationer på op til 25 minutter, er et samarbejde med TAP Air Portugal. Det portugisiske Star Alliance-medlem kommer ved online sammenkomsterne med status for flyselskabets nuværende og kommende trafikprogram.

”Så mange tilmeldte er et godt tegn”
”Efter vi udsendte indbydelserne til webinarerne for de nordiske rejsebureauagenter har vi allerede fået 322 tilmeldinger til et eller flere af de syv webinarer,” siger Stig Sommerfeldt Kaspersen, Portugals nordiske turistchef, til STANDBY.DK

”Så mange tilmeldte rejsebureauagenter er et godt tegn. Vi var ikke klar over, at der ville være så stor interesse, men det hænger nok også sammen med, at man fornemmer lidt mere optimisme i branchen, også efter meldingerne om at coronavaccinerne er på vej,” siger Stig Kaspersen og tilføjer:

”Mange danske rejsearrangører er klar til at sende gæster til navnlig Madeira med rute- eller charterfly, når der igen bliver åbnet i de danske rejsevejledninger. Lige nu har hotellerne på Madeira en gennemsnitlig belægning på cirka 50 procent, så mon ikke der er rigelig plads til danskerne; selv om Madeira selvfølgelig ikke har samme hotelkapacitet som Kanarieøerne.”

Interesserede rejsebureauagenter, der gerne vil deltage i et eller flere af de portugisiske webinarer er velkomne til at kontakte Stig Kaspersen.

Over en halv million danske overnatninger
Der var sidste år over 571.000 danske overnatninger i Portugal, flest på Madeira med 226.000, fulgt af Lissabon-området med 121.700 og Faro-regionen i det sydlige Portugal med 102.200. Største procentvise fremgang sidste år havde Azorerne, der så en vækst i danske overnatninger på over 23 procent til 46.500.

Den officielle portugisiske overnatningsstatistik registrerer kun overnatninger på hoteller af en hvis størrelse og standard. Så tallet er reelt meget højere.

Relaterede artikler:

Virtuel rejsemesse viste ny måde at kommunikere på

Danmark får regionale rejsevejledninger

Portugal: Fejl at vi trak sorteper