Portugal stopper salg af TAP

TAP-PortugalPortugals socialistparti har bedt det statslige holdingselskab Parpublica om at stoppe salget af det nationale flyselskab TAP dagen efter Portugals røde blok har stemt blå blok ude.

Det har gjort den borgerlige mindretalsregering til et forretningsministerium, mens venstrefløjen er i gang med at danne ny regering.

Som noget af det første har det socialistiske parti, der er venstrefløjens største, krævet at forhandlingerne om salget af TAP stoppes. Den borgerlige regering havde sikret et salg til et konsortium med brasilianske David Neeleman og portugisiske Humberto Pedrosa i spidsen. Det endelige salgsdokument skulle være underskrevet i dag, torsdag den 12. november.

I brevet til ledelsen af Parpublica hedder det blandt andet: “Socialistpartiet kan ikke acceptere, at staten ikke beholder en kontrollerende aktiepost, så det portugisiske samfund kan beholde en direkte indflydelse på den strategi, der lægges for selskabet”.

Planerne for privatiseringen af TAP ville indbringe Portugal 10 millioner Euro, mens køberen ville indskyde 345 millioner Euro i TAP. Hertil kommer et planlagt køb af 53 nye Airbus med forudbetaling af 250 millioner Euro i 2016 og 2017.

Salget af TAP indgik i den portugisiske aftale med EU som led i den økonomiske støtte, landet har modtaget fra EU.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.