SuperSpeed 2 fra Color Line. (Foto: Dag G. Nordsveen | Nordsveenfoto.no | Color Line | PR)

Rederi får millionoverskud efter tre år med røde tal

Color Line Danmark har ikke haft overskud efter skat siden det seneste år inden COVID-19-pandemien, men nu er der atter sorte tal på bundlinjen hos rederiet, der netop har fået ny direktør.

I de foregående tre regnskabsår har Color Line Danmark måtte tage til takke med underskud, men sidste år fik rederiet brudt den dårlige stime, da selskabet her endte med et positivt resultat på bundlinjen.

Det viser det seneste årsregnskab for den danske afdeling af det norske rederi, der i løbet af 2023 havde godt 3,5 millioner passagerer og 900.000 biler med ombord på selskabets fem skibe, der sejler på en række ruter mellem Norge, Sverige, Danmark samt Tyskland.

I regnskabet lyder det, at Color Line Danmark sidste år havde en bruttoomsætning på 841 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til året før, hvor tallet var 840 millioner kroner. Det svarer desuden til 92,2 procent af 2019-niveauet, hvor tallet var 912 millioner kroner.

Større overskud end i 2019
Color Line Danmark kan glæde sig over, at selskabet, der herhjemme driver ruterne fra Hirtshals til henholdsvis Kristiansand og Larvik i Norge samt Color Hotel Skagen, bandt sløjfe på det forgangne regnskabsår med et overskud efter skat på 4,3 millioner kroner.

Resultatet efterfølger flere år med røde tal i regnskabet, da selskabet i henholdsvis 2022, 2021 og 2020 måtte bogføre underskud efter skat på 3,6 millioner kroner, 7,6 millioner kroner og 8,8 millioner kroner. Sidste gang det var overskud i årsregnskabet, var i 2019. Det beløb sig til 1,4 millioner kroner.

Det fremgår desuden, at ledelsen hos Color Line Danmark vurderer, at selskabets aktiviteter udviklede sig bedre end forventet sidste år, da hverken vækst i inflation eller energipriser kunne stoppe efterspørgslen, der blev oplevet som stigende i det meste af 2023.

”Svækkelsen af den norske krone gav høj efterspørgsel fra Europa til Norge, og lidt mindre efterspørgsel den modsatte vej. Geopolitisk uro i Europa har ført til inflation og høje energipriser, men konsekvenserne af dette har kun haft minimal effekt på selskabets årsresultat.”

Efterspørgslen i nærmarkedet stiger
Alt i alt blev forventningerne til resultatet af det senest overståede regnskabsår indfriet, lyder det, og når der i forbindelse med årsregnskabet sættes ord på den forventede udvikling i det igangværende regnskabsår, regner selskabet indtil videre med, at man vil have vind i sejlene.

”Der forventes en fortsat positiv udvikling i resultatet for 2024, som følge af stigende efterspørgsel efter rejser i nærmarkedet,” oplyser Color Line Danmark i ledelsesberetningen.

Årsregnskabet er blevet godkendt på selskabets generalforsamling, hvor den nu forhenværende administrerende direktør Henrik Renneberg var udpeget som dirigent.

Den fandt sted få dage før, at det kom frem, at Renneberg forlader Color Line Danmark efter 15 år. Topposten i den danske afdeling er siden blevet overtaget af Thomas Gudbjerg, der tidligere var koncerndirektør for det kommercielle område samt hoteldrift ombord på skibene.


Relaterede artikler:

Efter 15 år: Dansk direktør forlader stort rederi

Vil samle danske og tyske færger i fælles terminal

Stort dansk bidrag til omsætningsrekord i Color Line