Hurtigrutens skib MS Finnmarken, der indtil videre sejler med et tomt svømmebassin af hensyn til skibets vægt og balance. Foto: Hurtigruten.

Regnefejl betyder tomt svømmebassin

Norske Hurtigruten har lavet regnefejl med et af sine 15 skibe så det i øjeblikket sejler langs den norske kyst med et tomt svømmebassin – men 40 tons lettere…

Det er skibet MS Finnmarken fra det norske rederi Hurtigruten som i denne tid ikke kan tilbyde sine passagerer en forfriskende dukkert i skibets udendørs svømmebassin. Bassinet er tømt for vand – det har gjort skibet 40 tons lettere, skriver den norske avis Dagens Næringsliv på sin hjemmeside dn.no

Bassinet er tømt for vand af hensyn til skibets vægt og balance. ”Skibet har aldrig været for tungt, men vi har slet og ret lavet en regnefejl,” siger rederiets kommunikationschef, Rune Thomas Ege, til dn.no

Regnefejlen har betydet, at MS Finnmarken siden midten af marts har sejlet med det tomme bassin, alene bassinet vejrer 30 tons på det 138 meter lange skib, der har plads til over 900 passagerer.

Vægten fra de 70 tons svømmebassin, hvor af de 40 tons var vand, påvirker skibets flydestilling, skriver den norske avis og tilføjer, at der på Hurigrutens hjemmeside blot står, at bassinet på Finnmarken midlertidigt er lukket ”på grund af renovering.”

Det norske Sjøfartsdirektoratet har fået information fra Hurtigruten om, at vægtreduktionen er sket af hensyn til skibets vægt og stabilitet.

Betjener 34 norske byer
I midten af februar opdagede en inspektør fra Sjøfartsdirektoratet om bord på Finnmarken under en rutinekontrol, at skibets såkaldte lastemærker var for nær vandlinjen – selv om der ikke var hverken passagerer og fragt ombord. Hurtigruten har en kontrakt med den norske stat om at transportere fragt mellem de 34 norske byer, rederiets skibe betjener.

Inspektøren kaldte det i sin rapport for ”betænkeligt” at skibet lå så dybt i vandet uden passagerer og fragt ombord. Forklaringen fra rederiet var, at skibet var blevet 41,7 tons tungere siden den forrige inspektion, blandt andet som følge af vandet i bassinet.

Sjøfartsdirektoratet oplyser, at skibet i dag sejler i overensstemmelse med reglerne. Men baseret på rapporten med regnefejlen, blev der udarbejdet nye lasteregler for skibet Finnmarken.

Skibet var i dok sidst i marts, hvor det blev godkendt, også med vægt og stabilitet. Udover at fjerne vandet fra bassinet medtager Finnmarken også mindre fragt end det er beregnet til. Hurtigruten har cirka 750.000 passagerer om året.

Relaterede artikler:

Rejsebureauer skal passe på krydstogternes faldgruber

Nyt hybrid ekspeditionsskib søsat

Hurtigruten har kurs mod rekordsommer

x

Læs Også

Travleste krydstogtweekend i Københavns Havn

I dette års sæson får København samlet cirka 875.000 krydstogtgæster – denne weekend var der omkring 40.000. Næste år forventer havnen at passere 1 million rejsende på krydstogtskibene.

Verdens fjerdestørste krydstogtskib får base i København

I år er Norwegian Breakaway største krydstogtskib i Københavns Havn, men næste sæson bliver det et endnu større skib, MSC Meraviglia, der bruger København som udgangspunkt til Baltikum og St. Petersborg.

Nye krydstogtskibe for milliarder

Norwegian Cruise Line har bestilt yderligere to krydstogtskibe i den nye Leonardo Class. Prisen bliver cirka 2,6 milliarder kroner – per skib.

Nye krydstogtskibe får ubåd ombord

Det amerikanske krydstogtrederi Seabourn sætter nu også kurs mod markedet for ultra deluxe ekspeditionsskibe. I første omgang er der netop bestilt to af slagsen.

En dansk krydstogtturist er 51 år

Krydstogtturister beskyldes ofte for at have passeret pensionsalderen og være tjenlige til et mimrekort, men det holder ikke, viser en ny undersøgelse.

Orgier med narkotika og sex på krydstogtskib

Det flød med narkotika overalt, folk kastede op i swimmingpools, der lå unge mennesker i narkorus i klynger på gulvet, halvt påklædte og dyrkede sex. Enkelte måtte køres tilbage i kørestole til deres kahytter af personalet.