Hertz Biludlejning var også til USA Travel Show, hvor Kasper Renström Østervig, chef for Travel Industry & Commercial, havde medbragt en Ford Mustang. Foto: Preben Pathuel.

Rejsebranchen til stor USA-workshop

250 rejsebureauagenter var mandag til Skandinaviens største USA-workshop for rejsebranchen, for 7. år i træk arrangeret af den danske Discover America-komite.

Med over 50 udstillere fra primært amerikanske destinationer samt flyselskaber som Air France KLM og Delta Air Lines, British Airways, Icelandair og Norwegian, biludlejningsselskaber som Alamo og Hertz og hotelkæder som Radisson var der nok at vælge imellem ved USA Travel Show 2018.

Den store workshop for rejsebranchen blev mandag afviklet på hotel Radisson Scandinavia i København og officielt åbnet af USA’s nye ambassadør i Danmark, Carla H. Sands.

USA er største oversøiske destination for danske rejsende – og den største USA-workshop i Skandinavien for rejsebranchen kan tiltrække de mange amerikanske udstillere, fordi de er på vej til den store ITB-rejsemesse i Berlin, der starter senere på ugen.

I lørdags besøgte mange af de amerikanske udstillere Swanson’s Travel i Sydsverige, der er Sveriges største rejsebureau på USA. I Danmark er det FDM Travel med 30.000 årlige rejsende til USA, der i søndags havde besøg af 39 udstillere, der kunne møde 3.000 deltagere til arrangementet i København.

USA kender værdi af nordiske rejsende
”Vi har 250 tilmeldte rejsebureauagenter fra navnlig danske og sydsvenske rejsebureauer. De amerikanske udstillere kommer gerne til vores workshop i København for de ved, at vi fra Norden meget gerne rejser til USA. Vi er forholdsvis længe i USA og bruger mange penge,” sagde Karin Gert Nielsen, direktør for Discover America Denmark og ejer af Atlantic Link, der blandt andet repræsenterer en række amerikanske destinationer, mandag til standby.dk

De seneste nordiske ankomsttal til USA dækker fra januar til udgangen af august sidste år. Det samlede tal var tæt på 921.000. Af disse var lidt over 219.000 fra Danmark, en stigning på små to procent. Der var et fald fra Sverige på over seks procent i perioden til 327.000 og en fremgang fra Norge på fem procent til over 195.000. Den procentvise største stigning kom i perioden fra Island med næsten 18 procent til i alt 38.100, den store islandske fremgang forklares blandt andet med de mange nye ruter til USA som navnlig Icelandair, men også islandske Wow Air har åbnet de seneste år.

Udstillerne til USA Travel Show 2018 i København – klik på billedet for at se det i stort format. Foto: Preben Pathuel.

Norden er 5. størst på USA
I Europa er Norden og Baltikum fortsat femtestørste region når det gælder ankomster til USA, kun overgået af Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Italien, der alle har mange flere indbyggere end der er i Norden og Baltikum.

”De samlede nordiske ankomsttal til USA fra januar til august sidste år er status quo i forhold til samme periode i 2016, så der har som sådan ikke været nogen nedgang som følge af den politiske effekt (læs Donald Trump som præsident, red),” sagde Karin Gert Nielsen.

Relaterede artikler:

Over 50 udstillere til USA Travel Show 2018

Turisttilbagegang til USA er stoppet

Klar med rejsemesse for aktiv ferie