Respekt for askeskyer, men bange, nej

Sådan siger medejer af Cimber Air, direktør Jørgen Nielsen, der som rutineret testpilot skal i luften i dag og kigge efter askeskyer.

 

"Nu må vi altså have vished for, om der overhovedet er nogen askeskyer. De data, der hidtil er brugt, kan jeg godt have skepsis overfor. Og de har været med til at sætte flyselskaberne i en helt uholdbar situation, " siger direktør Jørgen Nielsen i Cimber Air til takeoff.dk.

 

Derfor sætter han sig som den meget rutinerede testpilot sig i dag i cockpittet yndlingsfly ATR, som blandt andet flyver indenrigstrafik i Danmark. Det bliver til en testtur på et par timer, og derefter en grundig undersøgelse af flyet og dets motorer.

 

"Jeg har stor respekt for askeskyer, som jeg ikke tror, man skal spøge med, men er der overhovedet nogen over Danmark? Det må vi nu have fastslået. De data man bruger er langt fra overbevisende."

 

"Er du ikke bange, hvis der nu sker noget alvorligt med flyet?"

 

"Nej, så lander jeg bare stille og roligt igen. Det her skal ikke overdramatiseres. Jeg er en erfaren pilot, og ATR turbopropfly er et ideelt testfly."

 

Det forlød i aftes, at testflyvningen i det danske luftrum vil blive gennemført ved 12-tiden i dag.

Skrevet af Ejvind Olesen