Ruslands internationale flytrafik faldt 24,2%

aeroflot-a320-winglets-courtesy-airbusRussiske flyselskaber havde 5,96 millioner passagerer i årets fire første måneder – en nedgang på 6,4% i forhold til samme periode sidste år.

Den internationale flytrafik faldt med 24,2% til 2,06 millioner, mens indenrigstrafikken steg med 6,8% til 3,90 millioner. Forklaringerne er dels økonomisk turbulens, dels stop for flyvninger til Egypten og forbud mod charterflyvninger til Tyrkiet.

Ruslands fem største flyselskaber – Aeroflot, S7 Airlines, UTair, Ural Airlines og Rossiya Airlines – havde sammen 15,6 millioner passagerer i de fire måneder med en markedsandel på 69,5%, mod 58,7% året før.

Aeroflot havde 8,5 millioner passagerer, et plus på 13,9%.  Moscow and Novosibirsk-based Sibir, which is working under S7 Airlines brand, carried 2.6 million passengers, up 22.8%. UTair havde 1,7 millioner passagerer, en vækst på 18,8%. Ural Airlines havde 1,5 millioner – en vækst på 19,1%. Aeroflots datterselskab Rossiya havde 1,4 millioner passagerer – en nedgang på 6,4%.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.