Fly i lufthavnen i Sydney; pressefoto fra Sydney Airport.

SAS lukker og slukker i Australien

SAS indstillede med udgangen af oktober sin tilstedeværelse i Australien. SAS har ikke haft salgskontor down under siden 2010, men har efterfølgende været repræsenteret af en agent.

”SAS lukkede sit kontor i Australien for flere år siden, men vi har haft en agent i stedet til at repræsentere os. Da vi både har et øget digitalt salg i området og har en joint venture-aftale med Singapore Airlines, som repræsenterer os i området, har vi vurderet, at det ikke længere også var nødvendigt med en agent i Australien.”

Det siger pressechef for SAS i Danmark, Mariam Skovfoged, til STANDBY.dk

Baggrunden er en artikel forleden på den australske hjemmeside traveldaily.com.au – her stod blandt andet, at SAS nu har lukket sit kontor i Australien – efter 34 års tilstedeværelse i landet. SAS har aldrig fløjet til Australien, men har haft salgskontor.

Klik for stort format, Lars Sandahl Sørensen fotograferet i Sydney i 2005 af Henrik Baumgarten.

Siden SAS lukkede sit eget fysiske kontor i Sydney har flyselskabet de seneste otte år været repræsenteret af the Walshe Group. Indtil da havde SAS mellem 1984 og frem til oktober 2010 sit eget salgskontor. I en periode for omkring ti år siden var chefen for SAS’ kontor i Sydney i øvrigt Lars Sandahl Sørensen, der i dag er koncerndirektør i SAS med ansvar for drift, COO.

Opsigelsen af kontrakten med the Walshe Group betød også farvel til Irmgard Goetjes og Marianne Nalletamby, der begge havde arbejdet for SAS i 22 år, skriver traveldaily.com.au ifølge den australske avis The Australian.

Intet Star Alliance-medlem i Australien
Irmgard Goetjes havde kortvarigt været general manager for SAS indtil flyselskabet overlod repræsentation i Australien til the Walshe Group. Hun overtog efter SAS’ forrige general manager i Australien, Lars Olofsson, der var blevet flyttet til Kina for at lede SAS i Kina, men som nu er tilbage i Australien som chef for Asien i virksomheden Discover the World.

Irmgard Goetjes begyndte hos SAS i 1996 som Ticket Office Supervisor, mens Marianne Nalletamby hos SAS havde titel af Customer Service Agent, skriver traveldaily.com.au

Der blev holdt afskedsreception hos Walshe Group for Irmgard Goetjes og Marianne Nalletamby med deltagelse af blandt andet medlemmerne af Star Alliance-komiteen i Australien.

SAS er medlem af Star Alliance, der ikke har haft noget medlem i Australien siden Ansett Australia måtte lukke i 2002.

Relaterede artikler:

SAS fejrede ny rute til Hong Kong

Direkte ruter til Australien fra europæiske storbyer

Singapore Airlines klar til verdens længste rute