Danmarks største hotelkæde har fra 1. maj ny F&B-direktør. Alene sidste år serverede Scandic i Danmark omkring 500.000 hovedretter i sine restauranter.
46-årige Karsten Felvang Nielsen bliver hotelkædens nye direktør for Food & Beverage (F&B) i Danmark og får dermed overordnet ansvar for Scandics udvikling på området. Karsten Felvang Nielsen kommer til Scandic Hotels fra en stilling som direktør for KødGrossisten, der blandt andet producerer kødprodukter til hoteller, restauranter og caféer.
Karsten Felvang Nielsen, der har over 25 års erfaring fra ledende stillinger i forskellige fødevarevirksomheder, afløser Jens Christian Andersen, der sluttede i december sidste år til fordel for en stilling uden for Scandic.
Scandic Hotels i Danmark har 400 medarbejdere tilknyttet kædens F&B-produkter, tallet omfatter alt køkkenpersonale, herunder kokke, samt blandt andet baradministration. Alene sidste år serverede Scandic omkring 500.000 hovedretter i sine restauranter og barer. Med sine foreløbig 24 hoteller i Danmark er Scandic landets største hotelkæde.
”Jeg er glad for at tiltræde en så spændende stilling. Scandics F&B-produkt har allerede gennemgået en fantastisk udvikling, som jeg glæder mig til at drive fremover. Ud over arbejdet med de eksisterende 24 hotellers restauranter og barer, ser jeg naturligvis også frem til at lede F&B-udviklingen på de fem store hotelprojekter, Scandic har i pipelinen i København og Aarhus,” siger Karsten Felvang Nielsen. Et af disse er Scandic-kædens hidtil største hotel, Spektrum, der åbner i København i 2021 med 632 værelser.
‘Unikke rammer og madoplevelser’
”Karstens store erfaring vil være en afgørende faktor for den fortsatte udvikling af vores F&B-koncept. Scandics restauranter og barer er både for vores gæster men så sandelig også for de lokale. Vi vil skabe unikke rammer og madoplevelser,” siger Jens Mathiesen, administrerende direktør for Scandic Hotels i Danmark.
Siden Scandic lancerede sine første hoteller i Danmark, har hotelkæden videreudviklet sit F&B-produkt. Scandic oplyser, at den var første hotelkæde i Danmark med en morgenbuffet til allergikere og veganere, hvor der i tillæg findes økologiske alternativer i alle produktkategorier. Videre har Scandic en aftale med Dansk Angus Forening, som gør det muligt for hotellets restauranter at servere det formentlig bedste danske kød på markedet.
Karsten Felvang Nielsen er uddannet i hotel- og restaurationsbranchen. Ud over sine otte år i KødGrossisten har han været en fast del af FoodService Danmarks Ledergruppe og tidligere også haft ledende positioner hos Unilever Food Solutions Denmark og Catering Engros. Karsten Felvang Nielsen tiltræder 1. maj og vil referere til administrerende direktør Jens Mathiesen og indgå i Scandics danske country management team.
Relaterede artikler:
Scandic henter nye ansatte udenfor hotel-branchen
Scandic henter kommunikationschef i Norwegian
Danske hoteller fordobler milliardoverskud
Flere hoteller på vej blandt Danmarks største