Stort underskud for Thai Airways

Thai_airways_b747-400_hs-tgj_arpThailands nationale flyselskab havde et underskud i årets fjerde kvartal på 6,4 milliarder baht – 1,3 milliarder kroner – mod et underskud på 1,2 milliarder i 4. kvartal året før.

For hele 2014 steg nettounderskuddet med 30% til 15,6 milliarder bath – 3,2 millioner kroner – efter en årlig nedgang i omsætning med 8,7% til 38,4 milliarder kroner på baggrund af et fald i passagertallet på 11,2%.

Resultatet har givet bekymring for, hvorvidt flyselskabet er i stand til en tilstrækkelig hurtig omlægning, som skal imødegå den stærke konkurrence og voksende gæld på grund af høje driftsomkostninger og flyindkøb de seneste år.

Flyselskabet er et af Thailands større statsejede selskaber, som er under reformer siden militærets magtovertagelse i maj. Der forventes yderligere tab i år på grund af omkostninger til omstrukturering, der skal reducere driftsomkostninger og kapacitet med 20% gennem salg af fly og betydelige afskedigelser.

Thai har en total gæld på 5,9 milliarder dollars, hvilket er den højeste gæld for flyselskaber i Sydøstasien.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.