Stort underskud for Thai Airways

Thai_airways_b747-400_hs-tgj_arpThailands nationale flyselskab havde et underskud i årets fjerde kvartal på 6,4 milliarder baht – 1,3 milliarder kroner – mod et underskud på 1,2 milliarder i 4. kvartal året før.

For hele 2014 steg nettounderskuddet med 30% til 15,6 milliarder bath – 3,2 millioner kroner – efter en årlig nedgang i omsætning med 8,7% til 38,4 milliarder kroner på baggrund af et fald i passagertallet på 11,2%.

Resultatet har givet bekymring for, hvorvidt flyselskabet er i stand til en tilstrækkelig hurtig omlægning, som skal imødegå den stærke konkurrence og voksende gæld på grund af høje driftsomkostninger og flyindkøb de seneste år.

Flyselskabet er et af Thailands større statsejede selskaber, som er under reformer siden militærets magtovertagelse i maj. Der forventes yderligere tab i år på grund af omkostninger til omstrukturering, der skal reducere driftsomkostninger og kapacitet med 20% gennem salg af fly og betydelige afskedigelser.

Thai har en total gæld på 5,9 milliarder dollars, hvilket er den højeste gæld for flyselskaber i Sydøstasien.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.