Strammere krav til thailandske flyselskaber

0

1280px-AirAsiaA320FLYSIKKERHED: Japan, Kina og Sydkorea har strammet sanktionerne mod en række thailandske flyselskaber, så de f.eks. ikke må starte nye charterserier eller åbne nye ruter til de tre lande. Årsagen er bekymring for, at en række thailandske flyselskaber ikke overholder krav til flysikkerhed. Thailand får nu hjælp fra Europa.

Hundredtusinder af flypassagerer hos flere flyselskaber i Thailand er berørt af de nye begrænsninger for bl.a. charterflyvninger mellem Thailand og de tre asiatiske lande.

Begrænsningerne mod de thailandske flyselskaber kommer efter de dumpede ved en international undersøgelse af deres sikkerhedsniveau. Ifølge de thailandske luftfartsmyndigheder er alene 120.000 passagerer, der skulle fra Thailand til Japan, ramt af forbuddet.

Thailands premierminister har lovet hurtig handling for at få bragt forholdene i orden. Thailands regerende militærjunta har bedt det fælles europæiske agentur for flysikkerhed, European Aviation Safety Agency, undersøge forholdene hos de thailandske luftfartsmyndigheder og rette fejl og mangler for at få genskabt international tillid til deres ageren.

Alene i april og maj har 77.000 passagerer booket billetter fra Thailand til Japan med Thailands største langrute-lavprisselskab, Thai AirAsiaX, ejet af malaysiske Air Asia, mens 27.000 rejsende hos NokScoot, 10.000 hos Thai Airways og 3.600 hos Asia Atlantic Airline vil blive berørt, skriver Reuters.

Alene NokScoot, der ejes af Nok Airlines og Singapore Airlines’ datterselskab Scoot, havde planer om 44 charterflyvninger til Japan. Men disse tilladelser har de japanske myndigheder inddraget. NokScoot vil overføre 20.000 passagerer til Osaka og Tokyo med Thai Airways’ ordinære ruteafgange frem til sidst i maj, oplyser selskabet.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz