Et kig ud over den sydafrikanske workshop torsdag i København på det nye hotel Scandic Kødbyen. Foto: STANDBY.dk

Sydafrika i gang med stort nordisk roadshow

På en 10-dages rundtur i Norden besøger 40 repræsentanter fra sydafrikansk turisme nordiske rejsebureauer. Torsdag var der stop i København.

”Vi ser store muligheder fra Norden, hvis indbyggere årligt tager 47 millioner udlandsrejser af kortere eller længere varighed.”

Det sagde Ian Utermohlen, Regional General Manager for Europa hos Sydafrikas nationale turistråd, South African Tourism, på pressebriefing torsdag i forbindelse med den ti dage lange rundtur i Norden for South African Tourism.

Klik for stort format. Rejsebureauagenter fra Sydsverige var blandt deltagerne på workshoppen hos Sydafrika – sammen med agenterne stå Ian Utermohlen, chef for Europa hos South African Tourism, og Abby Swartz, nummer 2 fra højre, marketing og promotions manager for Norden hos South African Tourism. Foto: Henrik Baumgarten.

Mens Sydafrikas nordiske workshop for rejsebureauerne sidste år havde medbragt 20 leverandører fra landets turismeerhverv, er tilfredsheden med de stigende ankomsttal fra Norden åbenbart så god, at antallet af deltagere er fordoblet i år.

Det sydafrikanske roadshow startede onsdag i Aarhus, i dag, torsdag, var det kommet til det nyåbnede hotel Scandic Kødbyen i København, mandag fortsætter roadshowet i Gøteborg, tirsdag er turen i Stockholm og onsdag sluttes der af i Helsinki.

Sammenkomsten i dag på Scandic Kødbyen havde tiltrukket omkring 50 rejsebureauagenter fra Danmark og Sydsverige fra cirka 25 rejsebureauer.

Sidste år havde Sydafrika 10,3 millioner udenlandske turister, heraf 1,6 millioner fra Europa – de 107.000 af disse kom fra Norden, en fremgang på seks procent sammenlignet med 2016, oplyser South African Tourism.

I 2017 var der over 48.500 ankomster til Sydafrika fra Sverige, knap 29.000 fra Danmark, over 19.000 fra Norge samt lidt mere end 10.000 fra Finland.

Fantastisk rejseland
Flere rejsebureauagenter sagde torsdag ved workshoppen i København til STANDBY.dk, at Sydafrika er et rigtig godt turistland.

Man skal selvfølgelig være opmærksom på sikkerheden i dele af storbyerne, navnlig Johannesburg. Men ellers byder Sydafrika på lave priser, god mad og vin, en enestående natur med et fantastisk dyreliv, en spændende men også barsk historie – og så er der ingen tidsforskel mellem Europa og Sydafrika.

Netop i år er det i øvrigt 100-året for Nelson Mandelas fødsel.

Ønsker direkte flyrute til Skandinavien
Ian Utermohlen blev også spurgt om flyforbindelserne mellem Europa og Sydafrika. Han sagde, at blandt de største flyselskaber var udover South African Airways også Emirates, Qatar Airways, Lufthansa, British Airways, Iberia og Alitalia.

Ian Utermohlen medgav, at South African Airways har en ”kompleks forretningsplan,” men Star Alliance-medlemmets tre ruter til Europa, til London Heathrow, Frankfurt og München, er ofte stopfyldte.

”Vi ville ønske at South African Airways – uden at genere trafikken på sine tre nuværende destinationer i Europa – kunne få en rute til Skandinavien for eksempel fløjet fire gange om ugen, men jeg har intet konkret at fortælle om en sådan,” sagde han.

Intet nyt om efterlyst dansker
De sydafrikanske turistmyndigheder havde på pressebriefingen ingen viden om, hvorvidt den internationalt meget efterlyste dansker Britta Nielsen fra Socialstyrelsen, der er efterlyst for at have svindlet for omkring 111 millioner kroner, gemmer sig i Sydafrika.

Hun har blandt andet brugt nogle af de mange penge på at købe jord i et område omkring Phalaborwa i Sydafrikas nordligste provins, Limpopo. ”Phalaborwa er ikke et sted man umiddelbart kommer som turist,” sagde Ian Utermohlen til STANDBY.dk

South African Tourism er repræsenteret i Norden af det danske GSA-bureau United Spirit Nordic – læs mere om South African Tourism på dets hjemmeside: southafrica.net

Relaterede artikler:

Sydafrika vil øge samarbejde med rejsebureauer

Nordiske rejsebureauagenter besøgte Sydafrika

Københavns Lufthavn håber på flere langruter