Brian Thorsted Hansen bliver fra midten af januar ny koncernchef for det norske rederi Fjord Line, der blandt andet sejler mellem Norge og Hirtshals. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Tidligere DFDS-direktør ny koncernchef i norsk rederi

Brian Thorsted Hansen bliver fra midten af januar ny koncernchef i norske Fjord Line, der under normale omstændigheder har tre ruter fra Norge til Hirtshals.

Bestyrelsen i Fjord Line har udnævnt 52-årige Brian Thorsted Hansen som ny koncernchef fra 18. januar og med arbejdsplads på rederiets hovedkontor i Egersund. Danskeren stoppede i sommer hos DFDS, hvor han nåede 14 år, de sidste som øverste chef, vicepræsident, for forretningsenheden Group Passenger og dermed ansvarlig for DFDS’ passagertrafik.

Hos Fjord Line afløser Brian Thorsted Hansen rederiets administrerende direktør siden 2015, svenske Rickard Ternblom, der stoppede i efteråret. Herefter har Arne Roland fungeret som midlertidig koncernchef.

Fjord Line, der under normale omstændigheder blandt andet har ruter til nordjyske Hirtshals fra norske Kristiansand, Langesund og Stavanger, er som andre rederier hårdt spændt for som følge af coronakrisen. Rederiet havde før coronakrisen 700 medarbejdere og 1,5 millioner passagerer på alle sine ruter sidste år, oplyser rederiets hjemmeside. Coronakrisen har reduceret antallet af medarbejdere med omkring 300 siden august.

Sidst i oktober indstillede Fjord Line sine sejladser til Hirtshals fra Langesund og Stavanger så rederiet indtil videre kun betjener sin tredje rute mellem Norge og Danmark, Kristiansand til Hirtshals, som en nærmest ren fragtrute.

Stærkt ud af krisen
I en pressemeddelelse siger Fjord Lines bestyrelsesformand, advokat Peter Frølich:

”Vi er meget glade for at Brian Thorsted Hansen har takket ja til stillingen som koncernchef. Han har lang erfaring inden for branchen – både med drift og ledelse. Fjord Line var godt positioneret før coronakrisen. Vi har stor tillid til, at Brian Thorsted Hansen vil sikre, at selskabet kommer stærkt ud af krisen og fortsætter den positive udvikling.”

Selv siger Brian Thorsted Hansen i pressemeddelelsen fra Fjord Line:

”Jeg har fulgt Fjord Line med stor respekt og beundring gennem mange år. Fjord Line er markedsledende med grønne, bæredygtige løsninger og gode kundeoplevelser. Jeg ser frem til at lære organisationen og medarbejderne at kende i den kommende tid. Jeg vil bruge en stor del af min tid på at mødes med ansatte, samarbejdspartnere og kunder for at få del i deres værdifulde erfaringer. Vi skal rette blikket fremad og sikre, at Fjord Line vil stå endnu bedre rustet i fremtiden.”

Relaterede artikler:

Fjord Line reducerer kraftigt på Danmark

Danmarks største indenrigsfærgerederi får ny ejer

DFDS vil udvikle brintfærge til København-Olso