Toget fortæller historier fra landskabet

I projektet ’at rejse gennem tid og sted’ får togpassagerer i juli mellem Aarhus og Struer fortællinger fra landskabet via lysavis og lydkulisse.

Personlige beretninger og fortællinger om vikinger, pramdragere, kongemord og modstandsmænd serveres i korte fortællinger på lysavisen i toget og suppleres af en lydkulisse, skriver jyllands-posten.dk. Fælles for historierne er, at de alle har udspillet sig i det midtjyske landskab omkring den nuværende banestrækning.

”Transporttid er en mulighed for at lade tanker flyve på langfart. Vi håber, at toget overrasker passagererne og giver dem stof til eftertanke, når de oplever historiske begivenheder og personlige fortællinger vakt til live, hvor toget kører gennem landskabet”, siger Mette Kanstrup, direktør i Mmex, videnscenter for digital formidling.

Hos Arriva glæder man sig til at give passagererne en ekstra oplevelse: ”Vi er glade for, at Arriva kan bidrage til, at flere danskere får en chance for at opleve dansk lokalhistorie. Vores tog bevæger sig gennem Danmarks smukkeste natur, men det er nok de færreste, der ved, hvad der har udspillet sig af dramatiske, historiske begivenheder lige ude på den anden side af vinduet. Det vil vi gerne være med til at fortælle dem om og på den måde give vores passagerer en ekstra oplevelse”, siger Kim Richardt, Senior Service Manager i Arriva.

Det historiefortællende tog kører på strækningen mellem Struer og Aarhus alle lørdage i juli. Aarhus til Struer klokken 9.54–11.44 og retur 12.22–14.29

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.