Toget fortæller historier fra landskabet

I projektet ’at rejse gennem tid og sted’ får togpassagerer i juli mellem Aarhus og Struer fortællinger fra landskabet via lysavis og lydkulisse.

Personlige beretninger og fortællinger om vikinger, pramdragere, kongemord og modstandsmænd serveres i korte fortællinger på lysavisen i toget og suppleres af en lydkulisse, skriver jyllands-posten.dk. Fælles for historierne er, at de alle har udspillet sig i det midtjyske landskab omkring den nuværende banestrækning.

”Transporttid er en mulighed for at lade tanker flyve på langfart. Vi håber, at toget overrasker passagererne og giver dem stof til eftertanke, når de oplever historiske begivenheder og personlige fortællinger vakt til live, hvor toget kører gennem landskabet”, siger Mette Kanstrup, direktør i Mmex, videnscenter for digital formidling.

Hos Arriva glæder man sig til at give passagererne en ekstra oplevelse: ”Vi er glade for, at Arriva kan bidrage til, at flere danskere får en chance for at opleve dansk lokalhistorie. Vores tog bevæger sig gennem Danmarks smukkeste natur, men det er nok de færreste, der ved, hvad der har udspillet sig af dramatiske, historiske begivenheder lige ude på den anden side af vinduet. Det vil vi gerne være med til at fortælle dem om og på den måde give vores passagerer en ekstra oplevelse”, siger Kim Richardt, Senior Service Manager i Arriva.

Det historiefortællende tog kører på strækningen mellem Struer og Aarhus alle lørdage i juli. Aarhus til Struer klokken 9.54–11.44 og retur 12.22–14.29