Togpassagerer. (Foto: TUI | PR)

TUI vil øge pakkerejser med tog i Europa

I løbet en årrække vil TUI tilbyde flere pakkerejser med tog, da kunderne i stigende grad ønsker at rejse bæredygtigt, når de holder ferie. Den tendens har DSB også bidt mærke i, fortæller selskabet.

Det lader til, at flere rejsende ønsker at opleve lyden af hvinende skinner og synet af landskabet, der gradvist forandrer sig på den anden side af togruden. Flere ting peger i hvert fald i retning af, at toget som befordringsmiddel på ferierejser har medvind i øjeblikket.

Udviklingen er af blandt andet DSB blevet tilskrevet, at kunderne har en opfattelse af, at det er bæredygtigt at rejse med tog til udlandet, hvilket har medvirket til at øge interessen for transportformen i en tid, hvor klimadagsordenen vægtes højere end tidligere.

I maj kunne DSB desuden fortælle, at selskabet har solgt 20 procent flere udlandsbilletter til sommeren i år sammenlignet med 2022, ligesom salget af Interrail-billetter også er steget med 40 procent i forhold til sidste år.

Derudover har TUI også tidligere på året fortalt, at den tyske rejsekoncern vil fokusere mere på tog, og nu konkretiseres de planer yderligere.

Tilføjer flere tyske byer
I foråret og sommeren sidste år udbød TUI rejser med nattog til seks destinationer. Erfaringerne herfra blev der gjort brug af, da man startede driften af TUI Ski Express, som sidste vinter kørte fra Amsterdam til Østrig fredag aften.

Det betød, at rejsende fik mulighed for at overnatte på toget, hvorefter de vågnede op på det skisportssted, som de havde købt en rejse til. Togrejserne blev udbudt i et samarbejde med den hollandske rejsearrangør GreenCityTrip, der fokuserer på bæredygtige rejser.

Parløbet er fortsat i år, da de to virksomheder siden slutningen af april i år har arrangeret nattogsrejser fra Amsterdam til Prag med mulighed for at stå af i Dresden. Senere i denne måned vil der dog blive tilføjet flere stoppesteder til ruten.

Ifølge FVW Travel vil nattoget til Prag fra den 20. juli nemlig gøre holdt i flere tyske byer. Heriblandt Osnabrück og Hannover. Det fortælles desuden, at TUI vil øge antallet af afgange i forbindelse med efterårsferien.

Vil chartre egne tog
I løbet af de kommende fem år har TUI planer om at udbyde pakkerejser med tog på 10 store men endnu unavngivne europæiske ruter. Det skyldes, at koncernen – ligesom DSB – oplever, at flere kunder i dag prioriterer bæredygtighed som et kriterie, når de vælger, hvordan de ønsker at holde ferie.

Med henblik på at indfri dette mål, er TUI derfor gået i gang med at etablere partnerskaber med jernbaneoperatører. Det bekræftes af en talsperson fra koncernen.

Umiddelbart er planen nemlig ikke, at TUI vil arbejde sammen med de etablerede togselskaber, men i stedet ønsker man at chartre hele tog således, at virksomheden bevarer kontrollen over serviceniveauet samt det produkt, der tilbydes til kunderne.

TUI har tidligere oplyst til Standby.dk, at udfordringer med at skaffe tilstrækkeligt med nattogs-materiel har ageret stopklods for planerne om at skalere antallet af togrejser, ligesom det heller ikke var muligt at be- eller afkræfte, hvorvidt det danske marked er en del af koncernens planer på området.


Relaterede artikler:

DSB sætter et større antal udlandsbilletter til salg

Rejsekoncern vil fokusere endnu mere på tog

TUI opfattes som branchens mest bæredygtige