Kvartetten i TV 2-programmet fotograferet i Tyskland. Pressefoto via Tysk Turist Information: Made by us, fotograf Victor Grønbech.

TV-program får sæsonafslutning i Tyskland

Der loves en spændende finale, når naturprogrammet fra TV 2 ”1 Døgn, 2 Hold, 3 Dyr” drager til Thüringen for at finde sæsonens vinderhold. Tidligere gik området mellem Øst- og Vesttyskland.

De fire eksperter bliver hurtigt verliebt i det magiske landskab omkring delstaten Thüringen, der også kaldes Tysklands grønne hjerte.

”Det er som at være med i Hobitten eller Ringenes Herre. Det er magisk – som at gå ind i en glemt verden,” siger naturekspert Vicky Knudsen, mens hun sammen med holdkammeraten Bjørli Lehrmann vandrer gennem en frodig slugt med fossende vandfald og høje klipper.

De to holdkammerater er ikke på vandretur i den frodige Amazon-jungle. De befinder sig på den anden side af grænsen i delstaten Thüringen. Selvom de er på jagt efter den ti centimeter lange eghjort, som kan sikre dem den endelige sejr over herreholdet bestående af Sebastian Klein og Morten D. D. Hansen i sæsonafslutningen af TV 2-serien ”1 Døgn, 2 Hold, 3 Dyr,” tager de sig tid til at nyde den storslåede natur.

Programmet sendes i morgen, den 3. august, klokken 20 på TV 2.

Overvældende natur
At de fire danske natureksperter bliver sluppet løs i netop Thüringen, er ingen tilfældighed. Delstaten ligger i hjertet af Tyskland, og selv om den er en af de mindste delstater, er her en natur, der med Morten D. D. Hansens ord er ”overvældende.”

I en pressemeddelelse skriver Tysk Turist Information blandt andet: ”De to hold besøger i deres søgen efter vaskebjørne, ildsalamandere og eghjort både i Hainich Nationalpark, Thüringer Wald, der også har status af nationalpark, og landskabet omkring den berømte borg Wartburg i byen Eisenach.

”Jeg tror, at mange danskere ville blive overraskede over, hvor varieret natur Tyskland har. Man finder det hele – store skove, floder, bjerglandskaber, hede og strande. Og disse unikke naturoplevelser ligger blot en kort rejse fra Danmark,” siger Bo Schou Lauridsen, der er turistchef i Danmark for Tysk Turist Information.

Hainich Nationalpark er Nordeuropas største løvskov. Naturen får stort set lov at passe sig selv, og urskoven er i dag fredet. Sammen med fire andre fredede områder har Hainich Nationalpark siden 2011 været en del af UNESCO’s verdensarv.

Området har mere end 100 kilometer vandrestier, og hvis man har heldet med sig, er der en chance for at se eller høre en af de vildkatte, som er et af området store attraktioner, men det kræver tålmodighed, for der er kun 30 vildkatte. Ellers kan man besøge i vildkattebyen Hütscheroda, hvor man kan komme helt tæt på de eksotiske dyr.

Den tidligere grænse
I Thüringer Wald findes delstatens største bjergområde med bjerge i op til 1.000 meters højde.

Natur blandet med historie finder man langs den tidligere grænsestrækning mellem det delte Tyskland. Strækningen, kaldet ’Det Grønne Bånd,’ var i mere en 30 år en del af zonen mellem Øst- og Vesttyskland.

Grænselinjen er knap 1.400 kilometer, og halvdelen af strækningen ligger i Thüringen. Efter genforeningen har naturen erobret området tilbage, og mere end 5.200 dyre- og plantearter, heriblandt 1.200 truede arter, har fundet sig til rette her.

Relaterede artikler:

Disse udenlandske byer trækker mest i danskerne

Tidligere industriområde er blevet tysk ferieparadis

Disse 15 lande topper danske turisters ønskeliste