United slås med agenter om kreditkort-gebyrer

For selskabet har meddelt 28 rejsebureauer, at de fremover skal dække de transaktionsafgifter, som pålægges, når kunden bruger kreditkort til køb af selskabets billetter. Man har dog givet en frist på 60 dage, så bureauerne kan få de interne procedurer på plads. Den amerikanske rejsebureau-organisation, American Society of Travel Agents, ASTA, er oprørte og mener at United skal ændre beslutningen. Og man har allerede fået fat i et par medlemmer af Kongressen, som er klar til at slås for sagen.

 

Det, man især frygter, er, at hvis United slipper godt fra sin beslutning vil de andre flyselskaber i USA stå i kø for at gøre det samme. Og det kan ifølge ASTA få meget store følger for hele den amerikanske rejsebranche.

 

Uniteds beslutning gælder køb på kort fra alle de store kortfirmaer.

 

Selskabet forsvarer sig med at der kun er tale om få rejsebureauer med en mindre omsætning i United-billetter. Jeff Foland, der er VP hos United, prøver efter "oprøret" at gyde olie på vandene ved at understrege "at der ikke er tale om at udbrede beslutningen til alle amerikanske agenter".

 

Ingen andre amerikanske flyselskaber har indtil nu foreslået en lignende ordning. De venter alle spændte på hvad der sker med United.

 

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.