Koncernchef Stephan Baars fra BCD Travel. (Foto: BCD Travel | PR)

Vender tilbage til BCD Travel som topchef

Efter at have været væk fra BCD Travel i en årrække, er den tidligere finansdirektør Stephan Baars nu tilbage og har indtaget pladsen som koncernchef. Han har en klar strategi for den første tid.

Ved indgangen til juli trådte John Snyder officielt tilbage fra sin position som koncernchef for BCD Travel, og nu er det Stephan Baars, der er den nye mand ved roret og sætter kursen for erhvervsrejsekoncernen.

Baars er ikke et ubeskrevet blad i virksomheden, da han var ansat i BCD Travel fra 2004 til 2017, og i 11 af disse år varetog han opgaven som finansdirektør for hele koncernen. Han har desuden siden 2013 været formand for tilsynsrådet for BCD Travel Germany og er det fortsat i dag.

Siden han forlod erhvervsrejsekoncernen, har Baars været koncernchef og stået i spidsen for investeringsselskabet Boron Management, der er er stiftet af John Fentener van Vlissingen, som i sin tid også grundlagde BCD Travel.

Har meget at lære
I løbet af de seneste tre årtier har Stephan Baars været beskæftiget med ledelse inden for en række brancher. Udover erhvervsrejser drejer det sig blandt andet om telekommunikation og olie- og gasproduktion.

Det er planen, at den nye topchef ikke alene vil have sin hverdag i BCD Travels hovedkvarter i Utrecht, men han vil også fokusere på at arbejde fra selskabets andre kontorer, der befinder sig forskellige steder i verden.

Baars forklarer, at han har lagt en plan for, hvad han vil bruge den første tid til.

”På kort sigt vil jeg mødes med så mange folk fra organisationen i alle regioner og på alle niveauer som muligt. Jeg er forblevet tæt på BCD, men trods det er der alligevel meget, jeg kan lære fra vores fantastiske ansatte, topledelse og vores samarbejdspartnere.”

Vil skabe en blivende virksomhed
Det oplyses, at Baars’ langsigtede strategi for koncernen handler om at bygge ovenpå det fundament, der allerede er lagt. Ambitionen er, at BCD Travel skal være det mest betroede, nyskabende og bæredygtige erhvervsrejsebureau i verden.

I kølvandet på COVID-19-pandemien har selskabet arbejdet i retning af dette ved at indfri en række mål, som ledelsen har sat for salget, fastholdelse af eksisterende kunder og engagementet blandt de ansatte i koncernen.

Sidste år fik koncernen et samlet salg på 16 milliarder dollars (109,7 milliarder kroner), og på verdensplan er der flere end 13.000 ansatte.

”Jeg er ydmyg og inspireret over det BCD Travel, jeg er kommet tilbage til, og jeg er overbevist om, at vi sammen vil fortsætte arbejdet med at skabe en virksomhed og en kultur, der – som vores grundlægger holder af at bemærke – vil eksistere i flere generationer,” udtaler koncernchef Stephan Baars.


Relaterede artikler:

Træder tilbage efter mere end tre årtier

Erhvervsrejsebureau investerer i hjælp til kunderne

Mange stressfaktorer ved forretningsrejser