200.000 Ø-pas skal lokke turister til

Der er 37 danske øer med i Ø-passet i år mod 35 sidste år. (Foto: Sammenslutningen af Danske Småøer)

Hop ombord på færgen og få stemplet dit ø-pas. Det vælger mange ø-gæster at gøre. Sammenslutningen af Danske Småøer lancerede sidste år Ø-passet, og i år har foreningen fået trykt 200.000 eksemplarer mod 70.000 i 2016.

Det rødbedefarvede pas uddeles gratis på næsten alle færger til de 37 øer, som er med, og idéen er at gøre det mere interessant at flytte til øerne, lyder det fra Ø-Ambassadør Britta Leth fra Sammenslutningen af Danske Småøer, ifølge dr.dk.

”Vi vil skabe større omsætning for turistvirksomheder og færgeselskaber. På den måde skaber vi også mere beskæftigelse. Det vil på sigt give større bosætning på øerne”, mener hun ifølge dr.dk.

Hver ø har sin egen side i passet med informationer og plads til at få et særligt Ø-stempel for hver ø, og der går hurtigt konkurrence i at få fyldt passet, siger Britta Leth.

”Vi hører fra øerne, at turisterne kommer dertil, fordi de har set øen i Ø-passet. Det er voksne, der er gladest for passet og synes, at det er spændende, at man på den måde kan samle på mærker fra de forskellige øer”.

Det billede genkender de på Tunø i Kattegat, fortæller Hanne Tromborg Thaysen, der er Tunøguide: ”Folk kommer ud af færgen med deres pas i hånden og spørger, hvor de kan få det stemplet. Jeg har oplevet op til 25 stå i kø for at få stemplet deres Ø-pas”.

Ud af de 200.000 trykte ø-pas er der allerede afsat godt 130.000 pas.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.