200.000 Ø-pas skal lokke turister til

Der er 37 danske øer med i Ø-passet i år mod 35 sidste år. (Foto: Sammenslutningen af Danske Småøer)

Hop ombord på færgen og få stemplet dit ø-pas. Det vælger mange ø-gæster at gøre. Sammenslutningen af Danske Småøer lancerede sidste år Ø-passet, og i år har foreningen fået trykt 200.000 eksemplarer mod 70.000 i 2016.

Det rødbedefarvede pas uddeles gratis på næsten alle færger til de 37 øer, som er med, og idéen er at gøre det mere interessant at flytte til øerne, lyder det fra Ø-Ambassadør Britta Leth fra Sammenslutningen af Danske Småøer, ifølge dr.dk.

”Vi vil skabe større omsætning for turistvirksomheder og færgeselskaber. På den måde skaber vi også mere beskæftigelse. Det vil på sigt give større bosætning på øerne”, mener hun ifølge dr.dk.

Hver ø har sin egen side i passet med informationer og plads til at få et særligt Ø-stempel for hver ø, og der går hurtigt konkurrence i at få fyldt passet, siger Britta Leth.

”Vi hører fra øerne, at turisterne kommer dertil, fordi de har set øen i Ø-passet. Det er voksne, der er gladest for passet og synes, at det er spændende, at man på den måde kan samle på mærker fra de forskellige øer”.

Det billede genkender de på Tunø i Kattegat, fortæller Hanne Tromborg Thaysen, der er Tunøguide: ”Folk kommer ud af færgen med deres pas i hånden og spørger, hvor de kan få det stemplet. Jeg har oplevet op til 25 stå i kø for at få stemplet deres Ø-pas”.

Ud af de 200.000 trykte ø-pas er der allerede afsat godt 130.000 pas.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.