Ærøs el-færge ‘Ellen’ forsinket

Indsættelsen af el-færgen Ellen, der var planlagt til april 2018, forventes udsat til august. Problemer i design- og konstruktionsfasen har medført forsinkelser.

Indsættelsen af el-færgen Ellen, der var planlagt til april 2018, forventes udsat til august. Problemer i design- og konstruktionsfasen har medført forsinkelse, så den seks måneders apterings- og installationsfase først startede i oktober.

På trods af en stor indsats fra Søby Værft, værftets underleverandører og de øvrige partnere i E-ferry konsortiet, har man ikke kunnet forkorte apteringsfasen og dermed indhente noget af den eksisterende forsinkelse. Derfor har konsortiet besluttet at forlænge den tid, der oprindeligt var afsat til testning og idriftsættelse af en del af de komplekse systemer og komponenter.

Denne proces forlænges med otte uger for at sikre, at alle systemer og komponenter fungerer som de skal, både hver for sig og når de forbindes, inden el-færgen overdrages til Ærøfærgerne og Ærø Kommune.

Ærøfærgerne og Ærø Kommune forventer derfor, at el-færgen overdrages den 7. juni 2018, hvorefter der skal bruges seks uger til prøvesejlads, inden el-færgen kan sejle med passagerer i normal rutefart.

El-færge skaber begejstring på Ærø

Bevilling til ny udstilling på Ærø Museum

Shanty Festival på Marstal Havn