Ærøs el-færge ‘Ellen’ forsinket

Indsættelsen af el-færgen Ellen, der var planlagt til april 2018, forventes udsat til august. Problemer i design- og konstruktionsfasen har medført forsinkelser.

Indsættelsen af el-færgen Ellen, der var planlagt til april 2018, forventes udsat til august. Problemer i design- og konstruktionsfasen har medført forsinkelse, så den seks måneders apterings- og installationsfase først startede i oktober.

På trods af en stor indsats fra Søby Værft, værftets underleverandører og de øvrige partnere i E-ferry konsortiet, har man ikke kunnet forkorte apteringsfasen og dermed indhente noget af den eksisterende forsinkelse. Derfor har konsortiet besluttet at forlænge den tid, der oprindeligt var afsat til testning og idriftsættelse af en del af de komplekse systemer og komponenter.

Denne proces forlænges med otte uger for at sikre, at alle systemer og komponenter fungerer som de skal, både hver for sig og når de forbindes, inden el-færgen overdrages til Ærøfærgerne og Ærø Kommune.

Ærøfærgerne og Ærø Kommune forventer derfor, at el-færgen overdrages den 7. juni 2018, hvorefter der skal bruges seks uger til prøvesejlads, inden el-færgen kan sejle med passagerer i normal rutefart.

El-færge skaber begejstring på Ærø

Bevilling til ny udstilling på Ærø Museum

Shanty Festival på Marstal Havn

x

Læs Også

Molslinjen fjerner bilister fra motorveje

TURISME: Flere bilister bruger vandvejen mellem Jylland og Sjælland. Molslinjen har i årets fem første måneder flyttet 92 mio. bil-km fra det trafikerede vejnet.

Rederi ind i kampen om indenrigsrejsende

TURISME: Fra på lørdag er ny aktør klar til konkurrencen om passagerer mellem København og Aarhus. Det sker med ny busrute via Molslinjen og priser fra 99 kr.

DFDS får flere særarrangementer

CRUISE: Mens kahytterne ofte er fyldte om sommeren, er der igen i efteråret varierede tilbud hos rederiet mellem København og Oslo. Der er alt fra ’bøf-konkurrence’ til ’heavymetal-cruise’. Koncert med Kim Larsen blev udsolgt samme dag, den blev sat til salg.

Billigere Storebæltsbro rammer Scandlines

TURISME: Regeringen vil fra næste år begynde at gøre det 25 pct. billigere at krydse broen. Det vil bl.a. ramme Scandlines’ færger mellem Danmark og Tyskland, hvorfor rederiet er klar med nye protester. ”En prisnedsættelse gør ondt på Scandlines, der i forvejen har høje priser,” siger turisme-økonom.

Scandlines’ ejer klar til salg

TURISME: Ifølge den danske hjemmeside Inside Business vil kapitalfonden bag Scandlines sælge. Scandlines har bl.a. ruterne fra Rødby-Puttgarden og fra Gedser til Rostock – men udfordres af mulig fast forbindelse under Femern. DFDS nævnes som mulig køber af Scandlines.

Kursændring hos DFDS

CRUISE: Det store rederi slår fra næste måned en række salgs- og marketingfunktioner sammen. Det betyder bl.a. at stillingen som landechef i f.eks. Danmark nedlægges – den nuværende landechef bliver i stedet global salgsdirektør.