Ærøs el-færge ‘Ellen’ forsinket

Indsættelsen af el-færgen Ellen, der var planlagt til april 2018, forventes udsat til august. Problemer i design- og konstruktionsfasen har medført forsinkelser.

Indsættelsen af el-færgen Ellen, der var planlagt til april 2018, forventes udsat til august. Problemer i design- og konstruktionsfasen har medført forsinkelse, så den seks måneders apterings- og installationsfase først startede i oktober.

På trods af en stor indsats fra Søby Værft, værftets underleverandører og de øvrige partnere i E-ferry konsortiet, har man ikke kunnet forkorte apteringsfasen og dermed indhente noget af den eksisterende forsinkelse. Derfor har konsortiet besluttet at forlænge den tid, der oprindeligt var afsat til testning og idriftsættelse af en del af de komplekse systemer og komponenter.

Denne proces forlænges med otte uger for at sikre, at alle systemer og komponenter fungerer som de skal, både hver for sig og når de forbindes, inden el-færgen overdrages til Ærøfærgerne og Ærø Kommune.

Ærøfærgerne og Ærø Kommune forventer derfor, at el-færgen overdrages den 7. juni 2018, hvorefter der skal bruges seks uger til prøvesejlads, inden el-færgen kan sejle med passagerer i normal rutefart.

El-færge skaber begejstring på Ærø

Bevilling til ny udstilling på Ærø Museum

Shanty Festival på Marstal Havn

x

Læs Også

Molslinjen ikke bekymret for mulig Kattegat-bro

”Den debat forholder vi os til cirka hvert andet år, hvor en Kattegat-forbindelse kommer op til overfladen,” siger Molslinjens direktør efter transportministerens udspil om ren vejforbindelse.

Ny buslinje mellem København og Bornholm

Når Molslinjen til september overtager betjeningen af færgeruten fra Sverige til Rønne, lader rederiet også sin Kombardo-busservice indgå i de nye planer.

Scandlines får nye medejere

Rederiet med færgeruter mellem Danmark og Tyskland udvider ejerkredsen med to nye kapitalfonde. Salget giver den nuværende ejer en milliardgevinst.

Appetit på fragtskibe svækker ikke persontransporten

Et opkøb af tyrkisk operatør af fragtmarkedet i Middelhavet koster milliarder i investering, men det betyder ikke, at beslutningen om fornyelsen af passagerskibe hos DFDS er sat i stå.

Tropisk bar skal øge omsætning hos rederi

Stena Line har investeret millionbeløb i ny caribisk bar på den største af færgerne på rederiets primære passagerrute mellem Sverige og Danmark.

Stena Lines nye RoPax tager form

Den 2. februar blev kølen lagt til det første af Stena Lines RoPax skibe på Avic Weihai Shipyard i Kina. Den traditionelle ceremoni er starten på konstruktionen af fartøjet.