31% færre forretningsrejsende

66% af virksomhederne reducerede deres rejsebudgetter med mindst 31% i 2009. 70% hævder, at  de anvender alternativer til rejsen – blandt andet videokonferenser.  

 

American Express Business Travel publicerer de nordiske resultater fra sit europæiske barometer.  Budgetterne er i gennemsnit reduceret med 18%.  66% af virksomhederne rapporterer en reduktion på 31% af rejsebudgetterne, 23% har ikke ændret noget og blot 11% har øget budgetterne med 23%

 

“Vi ser hvordan virksomhederne ændrer deres normale politik for at tackle den meget hårde finanskrise. Vi har set, at rejsepolicy bliver strammet op, at indkæbskontrollen øges og at erhvervsrejserne i dag drives af behovet for at beholde sine kunder mens fokus tidligere var på at gøre nye forretninger. Travel management virksomheder spiller en vigtig rolle for at hjælpe firmaerne med at optimere deres besparelser uden at give afkald på de konkrete fordele ved at have et robust program for rejser og repræsentation”, siger David Herrick, senior vice president & general manager, Business Travel EMEA. 

Skrevet af Flemming Juul