Alitalia i nyt look

Alitalia-crewSALTVANDSINDSPRØJTNING: Efter at have fået tilført to mia. dollar fra Etihad sprang Alitalia i går ud som nyfødt med masser af nyskabelser og løfter om bedre service og præcision, blandt meget andet.

Det var næsten ikke til at tro det. En Alitalia ledelse i går i Rom, som blussede af optimisme og tro på, at nu kommer den virkelige kvalitet i luftfarten fra Italien. I hvert fald var italiensk presse begejstret over, hvad den så.

Alitalia vil byde på nye ruter, nye moderigtige uniformer, mere sexet image. Der vil blive serveret bedre mad på flyene, loungerne vil ose af kvalitet. ”Det vil blive et plus for vort land og betyde vækst for både vores business og turisme,” sagde Alitalias formand Luca de Montezemolo.

Der er nye ruter til Beijing, Mexico City, San Fransisco, Seoul og Santiago Chile. Og der vil komme ekstra afgange til Chicago, New York og Rio, ligesom det nye hub i Milano (hvorfra der også kommer en rute til København) vil starte ny service til Shanghai og Tokio.

Samtidig sætter den nu 49 procents ejer, Etihad, også sit præg på virksomheden. Fem italienske byer vil inden længe få ruter til Abu Dhabi, og Air Serbia og Air Berlin skal drages med ind i dækningen af Nordeuropa.