Bøder til flyselskaber for gebyr på bagage

Mexicos forbrugerombudsmand, Profeco, har idømt bøder til fem flyselskaber, som har krævet betaling for at indskrive bagage fra Mexico City til destinationer i USA og Canada.

Bøderne, der blev pålagt de mexicanske flyselskaber Aeromexico, Interjet,Volaris og VivaAerobus, samt det amerikanske flyselskab JetBlue Airways, beløber sig sammenlagt til 1,4 millioner dollars.

Profeco konstaterer, at de fem flyselskaber har overtrådt retningslinjerne i Mexicos forbrugerbeskyttelseslov og luftfartsregulativerne. Forbrugerombudsmanden tilføjer, at flyselskaberne desuden har gennemført fejlagtig annoncering og en række andre overtrædelser af passagerrettighederne.

Profeco tilføjer, at man er i færd med at undersøge tilsvarende lovovertrædelser hos United Airlines og American Airlines og vil fremlægge resultatet inden for de kommende dage.

Bøderne faldt den samme dag, som nye bestemmelser for Mexicos forbrugerbeskyttelse og regler for passagerflyvning blev sat i kraft. Ifølge de nye regler for passagerflyvning, har passagererne ret til gratis transport af ét stykke indskrevet bagage på max 25 kg og indtil to styk kabinetasker på ikke over 10 kg. hver på både nationale og internationale flyvninger med udgangspunkt i Mexico.

Profeco understreger, at flyselskaberne samtidig er pligtige til at informere passagererne korrekt om deres bagage-rettigheder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.