Bøder til flyselskaber for gebyr på bagage

Mexicos forbrugerombudsmand, Profeco, har idømt bøder til fem flyselskaber, som har krævet betaling for at indskrive bagage fra Mexico City til destinationer i USA og Canada.

Bøderne, der blev pålagt de mexicanske flyselskaber Aeromexico, Interjet,Volaris og VivaAerobus, samt det amerikanske flyselskab JetBlue Airways, beløber sig sammenlagt til 1,4 millioner dollars.

Profeco konstaterer, at de fem flyselskaber har overtrådt retningslinjerne i Mexicos forbrugerbeskyttelseslov og luftfartsregulativerne. Forbrugerombudsmanden tilføjer, at flyselskaberne desuden har gennemført fejlagtig annoncering og en række andre overtrædelser af passagerrettighederne.

Profeco tilføjer, at man er i færd med at undersøge tilsvarende lovovertrædelser hos United Airlines og American Airlines og vil fremlægge resultatet inden for de kommende dage.

Bøderne faldt den samme dag, som nye bestemmelser for Mexicos forbrugerbeskyttelse og regler for passagerflyvning blev sat i kraft. Ifølge de nye regler for passagerflyvning, har passagererne ret til gratis transport af ét stykke indskrevet bagage på max 25 kg og indtil to styk kabinetasker på ikke over 10 kg. hver på både nationale og internationale flyvninger med udgangspunkt i Mexico.

Profeco understreger, at flyselskaberne samtidig er pligtige til at informere passagererne korrekt om deres bagage-rettigheder.