Tunesien tiltrækker atter charterturister. Arkivfoto fra Thomas Cook UK.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 – og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Tunesien blev i juni 2015 hårdt ramt af to terrorangreb i først landets hovedstad, Tunis, og senere ved den populære badeby Sousse. 38 turister blev alene i Sousse myrdet, heraf 15 briter.

Men i år begyndte masseturismen igen i større stil at vende tilbage til landet, der ligger ud til Middelhavet. I år ventes i alt otte millioner turister efter flere af de største europæiske rejsearrangører har igen Tunesien på programmet.

I de første syv måneder af i år steg turistbranchens indtægter 42 procent til 554 millioner dollars, oplyser landets turistminister ifølge Ritzau. Frem til udgangen af juni i år havde Tunesien haft 4,4 millioner udenlandske turister – det er 23 procent flere end i samme periode året før.

Ifølge turistminister Salma Loumi ventes tallet for hele 2018 at lande på cirka otte millioner udenlandske turister. I 2014 var  7,1 millioner.

Stor stigning fra Danmark
Danmarks tredjestørste charterrejsebureau, Bravo Tours, der i 2015 havde forventet at sende 6.500 gæster til Tunesien, begyndte denne sommer igen at have Tunesien på programmet.

Bravo Tours’ administrerende direktør, Peder Hornshøj, siger til STANDBY.dk: ”Sæsonen i år er gået fint, vi kommer op på at have et par tusinde turister i Tunesien. Når vi til maj næste år igen genoptager Tunesien forventer vi at sende 6-7.000 gæster afsted fra såvel Billund som København.”

Bravo Tours har uden store problemer fået solgt sine rejser til Tunesien i år, siger Peder Hornshøj og tilføjer, at landet har et pænt stort stampublikum i Danmark, der gerne vil tilbage for at holde ferie i Tunesien.

Bravo Tours forventer næste år i alt at udbyde 180.000 rejser – halvdelen fra Billund, 35 procent fra København og de sidste fra Aalborg Lufthavn. Omkring ti procent af rejserne er til muslimske lande som Tunesien, Egypten og Tyrkiet.

Spies er afventende
Spies, der er Danmarks største charterrejsebureau, har endnu ikke genoptaget rejser til Tunesien og har heller ingen planer om at det sker lige foreløbig.

Produktchef i Spies, Carlos Cebrian, siger til STANDBY.dk: ”Vi følger udviklingen og har Tunesien på Top 5 over de lande, som vi igen gerne vil lave rejser til. Vi har nærmest alle årene haft rejser til Tunesien, men efterspørgslen fra Danmark er endnu ikke stor nok.”

Spies’ moderselskab, Thomas Cook, er dog vendt tilbage til Tunesien i år med omkring 40.000 gæster fra Storbritannien.

”Tunesien er lidt på samme hylde som Tyrkiet og Egypten – i disse lande har vi egne hoteller, og vi vil nok hellere vokse lidt mere på for eksempel Tyrkiet, før vi genåbner på Tunesien,” siger Carlos Cebrian.

Relaterede artikler:

Specielle rejsemål giver stor vækst

Bravo Tours vender tilbage til Tunesien

Her er danskernes charterfavoritter