Cimber har likviditetsproblemer

Flyselskabet har ikke mulighed for at låne penge i banken, og må derfor sætte sin lid til det statsgaranterede banklån, som selskabet er berettiget til på grund af tabene i forbindelse med fly-stoppene under askeskyerne. Her venter Cimber Sterling at kunne låne et sted mellem 70 og 85 millioner kroner, skriver Jyllands-Posten ifølge borsen.dk.

 

Lige for tiden har Cimber blot 60 millioner kroner i kassen, hvilket svarer til driftsudgifterne i 10-15 dage, hvilket ifølge adm. direktør Jacob Krogsgaard er utilfredsstillende lavt.

 

Men også de statsgaranterede lån kan blive kostbare for Cimber Sterling, fordi garantien ydes på markedsvilkår, hvilket vil sige, at jo mere risikabelt lånet er, jo dyrere bliver det. Iagttagere skønner, at Cimber Sterling må regne med samlede omkostninger for lånet på omkring 10%.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.