Cimber Sterling sætter ny passagerrekord

Tallet på de ca. 159.000 rejsende er en stigning på 49 % i
forhold til marts sidste år og skyldes stor vækst på både selskabets indenrigs- og udenrigsflyvninger, oplyser Cimber Sterling. Dets hidtidige passagerrekord blev sat i september sidste år.

 

”Det er glædeligt, at så mange vælger at flyve med Cimber Sterling til destinationer i Danmark og i udlandet. Den positive udvikling på passagersiden er et godt tegn på, at Cimber Sterling er i fuld gang med at konsolidere sin position,” siger Cimber Sterlings adm. direktør, Jacob
Krogsgaard.

 

Bag tallene gemmer sig stigning i antallet af passagerer på 39 % på indenrigsruterne, 17 % på regionale ruter og mere end en fordobling på ruterne til feriedestinationer i Europa sammenlignet med marts sidste år.

 

Jacob Krogsgaard er især stolt af den store vækst på det danske indenrigsmarked.
”Flere benytter flyet i stedet for bil, bus og tog på rejser inden for landets grænser. Vi har haft tocifret procentuel vækst på hver eneste indenrigsrute siden sidste år, og vi har lige åbnet ekstra afgange på vores indenrigsruter fra København til Aalborg, Karup, Billund og Rønne, fordi efterspørgslen udvikler sig så positivt,” siger han.

 

Cimber Sterling har nu 54 ruter. Senest med sommerprogrammet åbnede selskabet nye ruter til flere europæiske destinationer og flyver nu ruteflyvning til Antalya fra både København, Billund og Aalborg, til Mallorca, Prag og Dublin fra Billund og til bl.a.
Madrid, Beograd og Bordeaux fra København.

 

Jacob Krogsgaard forventer, at væksten i passagerantallet fortsætter:
”På vores egne flyvninger var belægningen – load factoren – 16 % bedre i marts 2010 end i marts 2009.

 

De samlede trafiktal for februar-marts 2010 kan læses på selskabets hjemmeside under ”Investor”.

 

Danske Cimber Sterling har over 850 medarbejdere, 28 fly, over 1.000 flyvninger om ugen ca. 2,2 mio. passagerer om året.

Skrevet af Henrik Baumgarten