Comwell havde sidste år en gennemsnitlig belægning på 40 procent på sine danske hoteller. Coronakrisen betyder, at koncernen også forventer underskud her i 2021. Arkivpressefoto fra Comwell Hotels.

Coronaen kostede Comwell 39 pct. af omsætningen

Danske Comwell Hotels fik sidste år et fald i omsætningen på 341 millioner kroner. Underskuddet blev 48 millioner kroner, men det havde været 144 millioner kroner større uden støttepakker.

Med en omsætning på 526,8 millioner kroner sidste år mod 867,6 millioner kroner i 2019, året før coronakrisen, havde den danske Comwell-koncern en tilbagegang i omsætningen på 39 procent.

Resultat efter skat blev et minus på 48 millioner kroner mod et overskud i 2019 på 8,7 millioner kroner. Underskuddet havde været 144,6 millioner kroner større sidste år uden offentlige støttepakker i navnlig Danmark, men også i Sverige.

Comwell-koncernens egenkapital var ved udgangen af sidste år 205,4 millioner kroner, oplyser Comwell i sit årsregnskab.

”Resultatet af den primære drift er kraftig negativt påvirket af effekten af COVID-19 og de indførte restriktioner og forbud, ligesom koncernens svenske aktiviteter fortsat påvirker selskabets resultat negativt; i 2020 med minus 25,5 millioner kroner efter skat,” oplyser Comwell i en pressemeddelelse.

Færre medlemmer af Comwell-familien
Comwell drev sidste år 18 konference- og spahoteller i Danmark og Sverige. Hertil kommer varemærkerne Centralværkstedet og Smedien som konference-, restaurant- og banketvirksomhed i Aarhus med Comwell Aarhus som genbo.

Comwell Conference Center Copenhagen i Bella Center, Comwell H.C. Andersen Odense og Comwell Køge Strand indgår i resultatopgørelsen med indtægter fra management fees, men er ikke konsolideret i Comwells koncernregnskab, oplyses det.

Comwell-koncernen har i alt 2.855 hotelværelser. Trods den markante omsætnings- og resultatnedgang har Comwell gennem 2020 kun reduceret antal gennemsnitlig beskæftigede fra 910 til 758 ansatte, en nedgang på 17 procent.

Rekordhøj efterspørgsel og aktivitet
Gennem den periode af 2020, hvor det var muligt at opretholde en tilpasset normal drift, har Comwells position i markedet vist sin styrke, noterer hotelkæden. Dette gjorde sig blandt andet gældende gennem sommeren sidste år, hvor mange danskere valgte at holde ferie og overnatte på Comwells hoteller, hvilket medførte rekordhøj efterspørgsel og aktivitet.

I en kommentar til årsregnskabet for 2020, siger koncernchef Peter Schelde: ”Nedlukning og restriktioner har haft stor påvirkning på efterspørgslen og har medført en betydelig og kraftig nedgang i aktiviteten på vores hoteller og venues. Gennem pandemien har vores brand, koncepter og markedsposition bidraget til, at vi har klaret os relativt bedre end markedet i forhold til blandt andet antal overnatninger.

Belægningsprocenten i Danmark er i 2020 generelt reduceret til cirka 29 procent mod godt 71 procent i 2019, så det glæder mig, at vi opnåede en belægningsprocent på knap 40 procent på vores danske hoteller. Vi har været gode til at omstille os i forhold til den turbulente tid, vi som branche har været igennem. Vi ser frem til at åbne hurtigt og effektivt, i takt med at restriktionerne lempes de kommende måneder,” siger Peter Schelde.

Nye Comwell-hoteller i Odense og København
Comwell startede i begyndelse af sidste år med at drive Comwell H.C. Andersen Odense, Odense Koncerthus og Kongres- og kulturhuset, Odeon, i Odense.

Comwells første hotel i København – Comwell Copenhagen Portside – åbnede i januar i år i Københavns Nordhavn. Med 445 værelser og konferencekapacitet op til 750 personer er hotellet koncernens største hotel.

Relaterede artikler:

Arp-Hansen tabte milliardomsætning på coronaen

Optimisme hos Zleep trods rekordstort underskud

Guldsmeden Hotels: “Ikke råd til en omgang mere”

2020 blev hårdt år for Nordens største hotelkæde