Atriumgården i københavnske Hotel Skt. Annæ. Efter en omfattende trecifret millionrenovering er startprisen på et værelse øget  og størrelsen af grupper er sat ned. Foto: Hotel Skt. Annæ.

Dansk boutiquehotel renoveret for over 100 millioner

Hotelfamilien bag det Michelin-fremhævede Hotel Skt. Annæ ved Amalienborg har brugt trecifret millionbeløb på omfattende istandsættelse – det har også betydet højere priser.

Præcis hvor meget Claus Hildebrandt, ejeren af blandt andet det firestjernede boutiquehotel Skt. Annæ mellem Amalienborg og Kgs. Nytorv, har spenderet på den fem år lange istandsættelse og opgradering, oplyses ikke præcist.

Klik for stort format. Hovedparten af personalet på Hotel Skt. Annæ i København – hoteldirektør Sofie Robdrup står i midten i en blå kjole. Foto: Hotel Skt. Annæ.

”Men der er brugt et trecifret millionbeløb på at give hotellet nyt blod i årene,” siger direktør Sofie Robdrup til STANDBY.dk

Men nu er sidste punktum i totalrenoveringen sat og hotellet står klart efter istandsættelsen fra 1. maj. Ikke kun de 145 værelser og suiter er opgraderet, det samme er nærmest alt interiøret.

”Selv om vi har været igennem alt, har vi bevaret bygningen og dermed hotellets charme. Hotellet er som før, men nu med et moderne tvist. Ejeren har foretaget denne store investering, fordi det er nødvendigt at følge med – også fordi konkurrencen er stigende blandt de københavnske hoteller,” siger Sofie Robdrup.

Ombygningen, der udover værelserne har omfattet alt fra køkkenet til restaurant, baren, lobbyen og de andre fælles arealer, er sket i to etaper. Første etape omfattede fællesområderne, herunder receptionen og atriumgården. I samme renoveringsrunde tilføjede hotellet 20 nye værelser og en penthouse suite på 6. sal.

Men gæsterne fornemmede godt, at der var forskel på de gamle og de nye værelser; derfor blev det besluttet at hele hotellet skulle have samme renovering. I 2017 afsluttede hotellet en stor renoveringsrunde.

Her blev 62 værelser totalrenoveret, mens hotellets resterende værelser fik en såkaldt soft-renovering. Efter færdiggørelsen sidste år af de soft-renoverede værelser, viste det sig hurtigt, at de disse værelser ikke levede op til, de nu, højere forventninger hos gæsterne.

Derfor besluttede hotellet, mindre end et år efter soft-renoveringen, at imødekomme de nye forventninger, ved også at totalrenovere de softrenoverede værelser. Samtidig valgte hotellet at tilføje tre nye lejligheder i hotellets anden bygning på Sankt Annæ Plads 14. Disse tre hotellejligheder har separat soveværelse, opholdsrum og lille køkken med blandt andet opvaskemaskine.

Højere priser og nej til store grupper
På hverdage er hotellet meget brugt af forretningsrejsende, blandt andet via firmaaftaler, mens par primært fylder værelserne i weekenden. De fem nationaliteter, der generelt er flest af på hotellet, kommer fra Tyskland, Sverige, Norge, Danmark og Storbritannien.

Millionrenoveringen har betydet nogle ændringer i hotellets forretningsorden. Men det før accepterede grupper på op til 40-50 personer, er maksimum nu helst kun omkring 20 gæster.

”Priserne er også blevet hævet – som altid afhængig af udbud og efterspørgsel. Vi sammenligner os med blandt andet det nærliggende hotel 71 Nyhavn (et af de fineste medlemmer af Københavns største hotelgrupper, Arp-Hansen, red),” siger Sofie Robdrup.

Mens et værelse på Skt. Annæ før kostede omkring 1.200 kroner og opefter, afhængig af efterspørgslen, starter priserne nu tættere på cirka 2.000 kroner, igen afhængig af efterspørgsel.

Fremhævet af Michelin
Skt. Annæ-hotellet ejes af Claus Hildebrandt fra Hildebrandt-familien, der også har Ascot Hotel ved Rådhuspladsen i København. Ligeledes ejer han Dagmarhus-bygningen ved Rådhuspladsen med det nye hotel Citizen M.

Hotel Skt. Annæ er i øvrigt et ud af kun 36 danske hoteller i 2019-udgaven af den nordiske Guide Michelin.

Michelin deler sin rating af anbefalelsesværdige hoteller i fem kategorier: Quite Comfortable, Comfortable, Very Comfortable, Top Class Comfort og Luxury in the traditional Style. Ingen danske hoteller optræder i sidstnævnte kategori.

Men Skt. Annæ er et af fem københavnske hoteller som Michelin-guiden for 2019 har i kategorien Comfortable.

Relaterede artikler:

Københavnsk boutiquehotel får loyalitetsprogram

Ingen danske hoteller helt til tops hos Michelin

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere