Dragsholm Castle har nu både en Michelin-stjerne og et nyt medlemskabsskab af Relais & Châteaux-guiden (foto: Kirstine Fryd)

Dragsholm Slot i fornem rejseguide

Slottet i Nordvestsjælland er nu i Relais & Châteaux, der regnes som en af verdens fineste restaurant- og hotelguider. Dragsholm Slot har kæmpet i 10 år for at komme i guiden.

Det har i mere end ti år været Dragsholm Slots mål at nå på niveau med Relais & Châteaux-guiden. Slottet er netop blevet godkendt som medlem efter en længere ansøgningsproces, der har budt på uanmeldte inspektørbesøg og nøje gennemgange af slot, restauranter, hotelværelser, værtskab og service.

Relais & Châteaux er en global forening med cirka 500 medlemmer af individuelt ejede unikke og historiske bygningsværker. Kun tre andre danske restauranter er i guiden,  Kong Hans Kælder i København og på Fyn såvel Restaurant Lieffroy i Nyborg som Falsled Kro.

Slotskøkkenet på Dragsholm Slot fik sidste år en Michelin-stjerne, som restauranten forsvarede i 2018-udgaven af den nordiske Michelin-guide. Selve slotsbygningen har 34 hotelværelser.

”Ligesom vi længe havde en Michelin-stjerne i kikkerten, har vi i mange år haft fokus på Relais & Châteaux ikke mindst med sigte på vores hotel, værtskab og service. Det er en forening hvis niveau, vision og mission passer perfekt til vores ambitioner og ønsker for Dragsholm Slot, og jeg er meget stolt over, at vi er kommet gennem nåleøjet. Det er en stor cadeau til alle medarbejdere på Dragsholm Slot,” siger Mads Hylleholt Bøttger i en pressemeddelelse.

Gider ikke Hilton-hoteller
Om de gæster, der kommer til Dragsholm Slot på grund af den eksisterende Michelin-stjerne og nu optagelsen i Relais & Châteaux, siger Mads Hylleholt Bøttger til TV2 Øst: 

”Det er kultur- og gastro-turister og de, der ikke vil standardiserede hoteller. Det er et segment, som ikke gider at bo på Hilton Hoteller, men som vil på hoteller, der kan noget andet.”

Medlemmerne af Relais & Châteaux-guiden bliver vurderet hvert år for at sikre, at de lever op til guidens standarder.

Relaterede artikler:

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

64 nordiske restauranter med Michelin-stjerner

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet