Campister trodser møgvejr

Trods den vist mest regnfulde sommer i mange år, holder landets campister stand. En rundspørge til campingpladser i DCU-kæden afslører kun ganske få afbud. Fra en af campingpladserne, DCU-camping Nærum, siges det dog, at gæsterne kører lidt hurtigere videre, men at belægningen som helhed er god.



DCU gætter på, at campingfolket trodser vejrgudernes ugunst, og vælger indendørsaktiviteter i stedet som museumsbesøg, svømmehal og butikscentrer. Det passer meget godt hos Eksperimentariet i Hellerup, som i øjeblikket er 30% over det budgetterede. Og på en af de store udendørsforlystelser, Dyrehavsbakken, siger pressechef Tina Baungård-Jensen, at “det efterhånden begynder at gøre ondt”. Samme toner lyder fra Frilandsmuseet i Sorgenfri, hvis besøgstal er dalet 5-7%.



Knap 65% af de samlede ca. 13 millioner overnatninger på danske campingpladser er her i juli, oplyser forbrugerorganisationen Dansk Camping Union, en fremgang på 5% i forhold til sidste år. Danmark har 510 godkendte campingpladser; DCU, der ejer og driver 17 af dem, har 55.000 medlemmer – et medlemskab koster lidt over 300 kr.



Der er 110.000 campingvogne i Danmark. Nogle bruges f.eks. som gæstehytter i tilknytning til sommerhuse eller på bygepladser, men ca. 93.000 er fastliggere eller ”nomader,” der camperer på forskellige campingpladser i ind- og udland. Udover Danmark foretrækkes Frankrig og Italien på 2. og 3. pladsen af danskerne – mens hollændere, tyskere og svenskere er de hyppigste udenlandske campinggæster.



DCU kan også fortælle, at der årligt sælges ca. 5.000 nye og dobbelt så mange brugte campingvogne i Danmark, otte ud af ti er fra i Tyskland – en ny mellemklasse-campingvogn koster ca. 100.000 kr. Den sidste danske campingvognsfabrik, RC i Løkken, lukkede i begyndelsen af 1990’erne, men Vejle-firmaet Isabella er Europas største producent af fortelte.

Skrevet af