El-færge skaber begejstring på Ærø

Foto: Jens Kristensen, Green Ferry Vision

Foto: Jens Kristensen, Green Ferry Vision

For knap tre år siden fik Henrik Hagbarth-Mikkelsen fra Marstal Navigationsskole idéen til en el-drevet færge til Svendborg-Ærø ruten.

Projektet har fået økonomisk støtte af kommunen, Region Syddanmark og EU, men nu topper opbakningen, efter ærøboerne klappede sig igennem præsentation af færgen.

”Timingen har været god. Vi har fået meget hjælp af lokalsamfundet på Ærø og fynske virksomheder”, fortæller Henrik Hagbarth-Mikkelsen til dr.dk.

Blandt fordelen ved el-færger fremhæver han blandt andet, at de sejler billigere og uden maskinmester. De har mindre vedligeholdelse og højere hastighed, som giver mulighed for flere afgange. Hertil kommer bedre driftssikkerhed og backup, samt mindre bølgedannelse og mindre støj.

Sidst, men ikke mindst, bliver den nye el-færge meget miljøvenlig”, fortæller skibsingeniør, Jens Kristensen, der har designet el-færgen.

Også Ærøs borgmester, Jørgen Otto Jørgensen er begejstret for projektet, men han holder igen, når det kommer til at få indfriet alle forventningerne: ”Jeg er meget tryg ved folkene bag projektet, men jeg er først helt overbevist, når jeg ser færgen sejle”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.