El-færgen kan ikke lade

Tirsdag blev en Tycho Brahes-dag for HH Ferries. Rederiet på ruten mellem Helsingør og Helsingborg havde lagt an til indvielse af færgen Tycho Brahe som verdens største batteridrevne færge. Det bliver ikke til noget.

”Installationerne til færgernes opladningssystemer er ikke funktionsdygtige, så vi har besluttet at udskyde indsættelsen, indtil de tekniske forhold er i orden og certificeringerne opnået”, skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Henrik Rørbæk, direktør, HH Ferries siger til Helsingborgs Dagblad, at tidshorisonten på en ny indvielse er ukendt: ”Jeg ved ikke hvornår vi kan indvie den. Lige nu koncentrerer vi os om at justere teknikken for at få færgen i gang i løbet af sommersæsonen”.

Han lover samtidig, at det ikke vil forstyrre færgetrafikken hen over sommeren. Rederiet har en ekstra færge og kan sejle helt efter planen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.