Bornholmslinjen i havnen i Rønne. Arkivfoto fra Molslinjen.

Færgeselskab bliver hovedsponsor for Folkemødet

Bornholmslinjen overtager hovedsponsoratet for Folkemødet 13-16. juni næste år. Rederiet har netop sejlet de første 100 dage på ruterne til Bornholm – med flere aflysninger end forgængeren.

”Folkemødet i Allinge er en unik begivenhed i Danmark og på Bornholm. Derfor et det naturligt for os som transportør at engagere os i denne bornholmske fest for demokratiet,” siger administrerende direktør for Molslinjen, der driver Bornholmslinjen, Carsten Jensen, i pressemeddelelsen.

Også Foreningen Folkemødet er glade for den nye hovedsponsor, der foreløbig har forpligtiget sig for de kommende tre år. 

”Folkemødet er dybt afhængige af alle vores partnere. Med et hovedsponsorat med Bornholmslinjen får vi mulighed for at gøre det, vi er allerbedst til; at udvikle Folkemødet og fortsat sætte nye standarder for den demokratiske dialog,” siger direktør hos Foreningen Folkemødet, Mads Akselbo Holm, i pressemeddelelsen.

Aftalen med Bornholmslinjen kommer efter, at rederiet Færgen i mange år havde en sponsoraftale med Folkemødet. Men 1. september overtog Bornholmslinjen trafikeringen af de tre færgeruter til Rønne – fra svenske Ystad, Køge samt tyske Sassnitz.

Også kritik af Bornholmslinjen
Tidligere på ugen var det 100 dage siden, at Bornholmslinjen overtog færgeruterne til Bornholm fra rederiet Færgen. Bornholmslinjen har haft problemer med regulariteten. Ifølge Bornholms Tidende har rederiet aflyst cirka 40 afgange på de 100 dage – langt flere end det tidligere rederi havde på et år.

”Er det godt nok,” spurgte avisen forleden Molslinjens direktør, Carsten Jensen, der svarede: ”Vi er ikke herre over vejr og vind, som jo desværre bliver voldsommere. Vi vil meget gerne sejle, men det er kaptajnerne, som bestemmer – som det skal være.”

Bornholms Tidende er i øvrigt så utilfreds med Bornholmslinjens serviceniveau, at avisen indtil videre ikke kalder rederiet for Bornholmslinjen – men for Molslinjen.

Og forleden, da Carsten Jensen var til møder på Bornholm, fik avisen en ekstra lille historie ud af det, da det vidste sig, at Carsten Jensen ikke havde ladet sig transportere til øen med Bornholmslinjen – men havde brugt den hurtigere løsning: at flyve med Danish Air Transport fra Københavns Lufthavn til Bornholms Lufthavn.

SAS flyver også til Folkemødet
Apropos luftfart til Bornholm, så betjener DAT hele året ruten fra København til Rønne – men i forbindelse med næste sommers folkemøde får DAT i fem dage konkurrence fra SAS.

Relaterede artikler:

Molslinjen bliver endnu større

Avisredaktør skælder ud på Molslinjen

Bornholmslinjen sejler i modvind