Molslinjen kommer tæt på at have monopol på større danske færgeruter. Udover Molslinjen har rederiet betjeningen af Bornholm med blandt andet katamaranen Express 1, billedet – nu overtager rederiet yderligere fire danske færgeruter. Foto: Molslinjen.

Molslinjen bliver endnu større

Konkurrencestyrelsen godkender at Molslinjen, der allerede har Bornholmslinjen, kan overtage yderligere de fire store danske færgeruter i Danmarks største ø-rederi, Danske Færger.

Molslinjen har fået grønt lys fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at overtage Danmarks største ø-rederi Danske Færger, også kaldet Færgen, der driver færgeruterne Alsfærgen, Fanøfærgen, Langelandsfærgen og Samsøfærgen.

Med passagerne på Molslinjens eksisterende ruter mellem Sjællands Odde og Jylland samt de nye ruter kommer rederiet Molslinjen op på at have 5,8 millioner passagerer om året.

Den 1. september overtog Molslinjen færgeruterne fra Rønne til Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz, der indtil da sejlede som Bornholmsfærgen – men nu sejles som Bornholmslinjen.

De fire færgeruter, som Molslinjen nu også overtager, er Alsfærgen mellem Fynshav på Als og Bøjden på Fyn, Fanøfærgen mellem Esbjerg og Fanø, Langelandsfærgen mellem Spodsbjerg på Langeland og Tårs på Lolland samt Samsøfærgen mellem Kalundborg og Ballen på Samsø.

Værdien af aktierne i Danske Færger er 594 millioner kroner, oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse i dag, onsdag.

I resultatet for Danske Færger var der sidste år en omsætning på 1,1 milliarder kroner, 4,3 procent bedre end 2016. Overskuddet satte også rekord med 124 millioner kroner. Med i tallene for sidste år er Bornholmsfærgen, der 1. september i år blev skilt ud og overtaget af Molslinjen. Bornholmsfærgen havde cirka 40 procent af omsætningen hos Danske Færger.

Molslinjen oplyser i pressemeddelelse onsdag, at det vil fortsætte de fire færgeruter Bøjden-Fynshav, Esbjerg-Fanø, Kalundborg-Samsø og Spodsbjerg-Taars under navnene Alslinjen, Fanølinjen, Samsølinjen og Langelandslinjen med de samme skibe og personale, der betjener ruterne i dag.

4,5 millioner færgepassagerer
Rederiet Danske Færger er ligeligt ejet af staten og rederikoncernen Clipper Group, der overvejende opererer og ejer fragtskibe, skriver Fyens Stifttidende.

Danske Færger har siden 1. september i år haft otte færger. Sidste år sejlede Danske Færger med i alt 4,5 millioner passagerer, 1,2 millioner personbiler og 91.000 lastbiler fordelt på 55.000 afgange.

Målt på passagerer er Fanø-overfarten størst. Derefter følger Bornholm, Spodsbjerg-Tårs, Bøjden-Fynshav og Samsø.

Selve Molslinjen driver færgeruterne Aarhus-Sjællands Odde og Ebeltoft-Sjællands Odde. Ruterne sejles af tre hurtigfærger, Max Mols og de to katamaraner Express 2 og Express 3, der er blandt verdens største katamaraner. Også bornholmerfærgen Povl Anker ejes i dag af Molslinjen.

Molslinjen overfører over 1,3 millioner personbilsenheder og næsten tre millioner passagerer om året.

Har også busruter mellem landsdelene
I sommeren 2017 satte Molslinjen sammen med Herning Turist Kombardo Expressen på hjul. En direkte bus mellem Aarhus og København – via Sjællands Odde og Aarhus.

I dag kører Kombardo Expressen også mellem Aalborg og København samt mellem Rønne og København.

Relaterede artikler:

Molslinjen klar til Bornholm

Molslinjen ikke bekymret for mulig Kattegat-bro

Molslinjen afviser buskrig med konkurrent