Molslinjen gør det ikke godt nok som Bornholmslinjen, lyder kritikken fra Bornholm. Foto: Molslinjen.

Avisredaktør skælder ud på Molslinjen

Molslinjen er i modvind på Bornholm efter rederiet sidste måned overtog færgeruterne til øen. Nu vil Bornholms Tidende ikke mere omtale den nye operatør som Bornholmslinjen – men som Molslinjen…

Uigennemsigtige billetpriser, gebyrer, dårlige vilkår for pendlerne, et hav af aflysninger og at kommunikationen fra Aarhus-baserede Molslinjen i høj grad bærer præg af, at folkene bag rederiet befinder sig i netop Aarhus.

Sådan lyder noget af kritikken fra Bornholms Tidende, der som  konsekvens nu har valgt ikke længere at omtale det nye rederi som Bornholmslinjen, men blot Molslinjen.

Chefredaktør Søren Christensen fra Bornholms Tidende står bag principbeslutningen om fremover at kalde rederiet Molslinjen – også på ruterne til Rønne. Han har meddelt dette på lederplads i avisen og siger:

”Som jeg tidligere har skrevet på lederplads, så skal Molslinjen oppe sig og vise sig som bornholmernes rederi. Navnet Bornholmslinjen skal de gøre sig fortjent til. Lige nu er de bare Molslinjen, der driver noget sejlads i Østersøen.”

Derfor kan Bornholms Tidendes beslutning om ikke længere at kalde rederiet Bornholmslinjen, også ses som et opråb der forhåbentlig når til Aarhus, skriver avisen.

“Færgeoverfarten er vores livsnerve”
For kommunikationen fra Molslinjen til bornholmerne er lige nu simpelthen alt for dårlig, påpeger Søren Christensen og nævner passage fra pressemeddelelse forleden i forbindelse med nye aflysninger fra rederiet.

Her udtalte Molslinjens kommercielle direktør således: ”På den måde skaber vi trods alt en forbindelse til og fra Bornholm til dem, som meget gerne vil afsted.”

Det er ordlyden “meget gerne vil afsted”, der er faldet blandt andet Søren Christensen for brystet: ”Ved Molslinjen ikke, hvad de har med at gøre her. Færgeoverfarten er vores livsnerve. Vi vil ikke “meget gerne afsted”. Vi skal afsted og hjem igen. Til møder, på arbejdet, til lægen, på forretningsrejser, på Rigshospitalet. Færgeoverfarten er vores motorvej,” lyder det fra Søren Christensen.

Molslinjen overtog 1. september færgetrafikken til og fra Bornholm under navnet Bornholmslinjen – det skete på ruterne til Rønne fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

Og tidligere i denne måned fik Molslinjen grønt lys fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at overtage Danmarks største ø-rederi Danske Færger, også kaldet Færgen, der driver færgeruterne Alsfærgen, Fanøfærgen, Langelandsfærgen og Samsøfærgen.

Relaterede artikler:

Bornholmslinjen sejler i modvind

Molslinjen bliver endnu større

‘Hvis man ikke kan leve af vore priser til Bornholm, har vi regnet forkert’