Flere turister på Fanø

fanoe-dansk-ferieTURISME: De billigere færgebilletter til flere danske øer har allerede haft effekt på turismen. Erhvervslivet på Fanø melder om markant flere gæster.

Efter blot en måned med lavere priser på færgebilletter til flere danske øer, melder Fanø allerede nu om en stor effekt.

Trafiktallet mellem Esbjerg og Fanø er ifølge Færgen A/S steget 25 procent de første tre uger af september. Fra 28.500 personbiler i september sidste år til 35.600 i år. En overraskende stor effekt, mener turistchef Poul Therkelsen.

”Det er først og fremmest på campingområdet og på endags-gæster, at vi har kunnet mærke fremgangen. Vi har aldrig set så mange endags-gæster, ikke mindst cyklister, på Fanø i september. Campingpladserne har også haft stor fremgang, en enkelt campingplads har haft en fremgang på 130 procent i forhold til 2015,” siger han til Standby.dk.

Han forklarer, at ud af de kommercielle overnatninger på øen, består 80 procent af tyske turister: ”Den tyske ferieplan medfører, at vi har en længere højsæson og en hel måneds efterårsferie,” siger Poul Therkelsen.

Turistchefen håber på endnu større fremgang i fremtiden, men han er også realistisk i forhold til øens størrelse.

”Kapacitetsmæssigt er vi stort set udbygget, så vores vækst skal først og fremmest være i skuldersæsonerne, der er mellem april og juni og september og oktober. Efteråret er allerede i god udvikling, så på sigt vil vores fokus skulle være på foråret,” siger han.

Fanøs typiske turister er børnefamilier eller par over 50 år.