AirBaltic har netop fløjet den første million passagerer med sin nye flytype, CS300. Foto: AirBaltic.

Flyselskab fejrer passager nr. 1 million på ny flytype

Det lettiske flyselskab airBaltic har netop markeret at det har fløjet med en million passagerer på sine CS300-fly, der betjener et stigende antal af selskabets ruter.

AirBaltic startede i december 2016 med at bruge den canadiske flymodel Bombardier CS300 på en række af sine ruter. Og tirsdag i denne uge havde selskabet haft en million passagerer med flytypen, som det foreløbig har otte eksemplarer af.

Den udvalgte passager nummer 1 million landede i lufthavnen i Riga på en flyvning fra Paris. I lufthavnen i Riga blev hun modtaget af blandt andre airBaltics koncernchef, Martin Gauss.

”Siden airBaltic i december 2016 blev søsætningskunde for Bombardier CS300 har vi haft stor glæde af denne helt nye flytype. Vi er meget tilfredse, CS300 har overgået vores forventninger – og vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra passagererne om denne nye flytype,” sagde Martin Gauss.

Siden airBaltic gik på vingerne med CS300, har det lettiske flyselskab foreløbig gennemført over 9.000 CS300-flyvninger. I dag flyver hver fjerde airBaltic-passager på en rute som selskabet betjener med CS300. Med udgangen af næste år forventer airBaltic at have 20 Bombardier CS300 i sin flåde. Flytypen har plads til 145 passagerer i version hos airBaltic – og støjer ifølge airBaltic væsentligt mindre end sammenlignelige fly ligesom det bruger mindre flybrændstof og derfor forurener mindre.

Flere destinationer får CS300
Foreløbig har airBaltic indsat sine CS300 jetfly på mere end selskabets i alt 70 ruter fra udover Riga, Tallinn og Vilnius – det betyder også, at flyselskabet i øjeblikket har verdens største rutenet betjent med netop CS300.

Alene til sommersæsonen i år indsætter airBaltic ligeledes CS300 på otte af sine destinationer. Fra Riga til Malaga, Lissabon, kroatiske Split, Bordeaux, Gdansk, Almaty samt Sochi og Kaliningrad. Ligeledes er airBaltic for nylig begyndt at betjene ruten mellem Tallinn og London med CS300.

airBaltic havde sidste år fremgang i passagertallet på 22 procent – det blev til over 3,5 millioner passagerer, det højeste antal i selskabets historie. Udover sine foreløbig otte CS300 har airBaltic også 11 Boeing 737 og 12 Bombardier Q400Next Gen.

Relaterede artikler:

airBaltic får ny flytype på København

Sætter pris på flyselskaber

AirBaltic lander ny passagerrekord